Tenisz

Duplázót hozunk a Zverev - Alcaraz negyeddöntőre

Ez a harmadik különböző Grand Slam-torna amelyen megmérkőzik a német és a spanyol, az állás jelenleg 1-1.

Egy negyeddöntőről nem esett még szó, a legjobb nyolc utolsó párharcán a 6. kiemelt Aleksander Zverev és a wimbledoni címvédő Carlos Alcaraz néz farkasszemet egymással. Az esélyek pedig elég egyértelműek, hiszen a 20 éves spanyol 1.20 körüli szorzót kapott, míg a német továbbjutása közel ötszörös kasszával kecsegtet. 

Ez lesz a két játékos harmadik összecsapása Grand Slam-tornán, az elsőt még a 2022-es Roland Garros negyeddöntőjében vívták, amelyen a bukik hasonlóan látták az esélyeket, de ez csak még jobban feltüzelte Zverevet, aki végül négy játszmában borította a papírformát. Azon a Garroson elég nagy nyomást helyeztek Alcarazra, amivel 18 évesen még nagyon küszködött, a német pedig ihletett formában játszott. Egy szezonnal később, avagy a tavalyi US Openen ugyancsak a nyolc között futottak össze, ám ez már egy jóval egyoldalúbb negyeddöntő volt, miután Alcaraz 6-2, 6-3, 6-4-gyel küldte haza Zverevet. 

A mostani csörtéjük legnagyobb kérdése talán az, hogy mennyi szufla maradt még a németben. Sascha ugyanis jóval több időt töltött a pályán, két 4+ órás döntő szett tie-breakes meccset is játszott már a tornán, ami egy olyan fizikális csata előtt, mint ami Alcaraz ellen vár rá, nem túl jó ómen. Főleg úgy, hogy a spanyol viszont az előző két meccsén összesen nem volt annyit a pályán, mint amennyi idő Zverevnek kellett, hogy Cam Norrie-n átrágja magát. 

Nyilván ez inkább egy hosszú meccsen lehet faktor, talán emiatt nem várnánk ebben a negyeddöntőben meglepetést, ugyanakkor amíg van ereje Zverevnek, addig egész nyugodtan meccsben lehet, főleg, ha elő tudja venni a legjobb adogatóformáját. 
 

Mire fogadjunk?


Egy viszonylag egyszerű és logikus tippet választottunk. Mint említettünk, abban nem hiszünk, hogy Zverev ennyi játékkal a háta mögött le tudná győzni a spanyolt, de azt sem gondoljuk, hogy annyira egyoldalú lesz, mint a US Openen volt. 


✅ Tipp #1: Alcaraz nyer és 33.5 játék felett @2.05

Fogadási határidő: január 24. 10:30