Német foci

Ezt a Bundesliga-oddsot látnod kell!

Nagyot fordult a világ, a Kusen szorzója pedig 40 százalékot zuhant az első tavaszi fordulót követően.

Nyugaton a helyzet változatlan...Főleg, ha a német Bundesligáról beszélünk, amelyben az utóbbi 11 évben minden alkalommal a Bayern München emelhette magasba a trófeát. Ez a fajta dominancia példátlan a topligák történelme során, ám nem kizárt, hogy a nagy sorozat 2023/24-ben végre megszakad. Persze messzemenő következtetéseket még ne vonjunk, de az idény felére szépen körvonalazódtak az erőviszonyok, a fő kihívó pedig ezúttal nem a Borussia Dortmund, hanem az örök második Bayer Leverkusen lett. 

Xabi Alonso egészen elképesztő munkát végez a gyógyszergyáriaknál, ez már az első idényében is látszott, de a mostani szezonra érett be igazán a spanyol taktikus keze munkája.

Az eddigi 18 kanyar alatt 48 pontot hozott össze csapata, amelynél csak a Pep Guardiola irányította Bayern tudott többet gyűjteni ezen a ponton - 2013/14-ben 50 pont, 2015/16-ban pedig 49.

A Kusen egyik specialitása a rögzített helyzetekből való gólszerzés, ebből már 12-t jegyez, ez már most egyel több, mint az egész tavalyi idényben. Ez hozta meg a Lipcse otthonában is a parádés fordítást 2-1-ről 2-3-ra, de az xG (1.05-2.81) azért mutatja, hogy nem csak a szerencséről volt itt szó, hiába az utolsó pillanatos gól az Augsburg után másodszor is.

A rekordbajnok Bayernnek közel sem jött ki ennyire a lépés a Werder Bremen ellen, amely az utóbbi 28 bajnoki egyikén sem tudta legyűrni a müncheni együttest. Az 1-0-s brémai siker több szempontból is parádés volt, elég csak azt figyelembe venni, hogy a bajorok közel négy éve maradtak utoljára gól nélkül az Allianzban a Bundesligában.

Na, de térjünk rá a lényegre, az outright piacra, amivel nagyjából egy hónappal ezelőtt foglalkoztunk utoljára, akkor még 3-szoros szorzón fogadhattunk a Leverkusenre. A Bayer oddsa a szezonrajt óta folyamatosan esik, míg a címvédőé folyamatosan nő, mondjuk előbbi sokkal látványosabb. A 19. forduló előtt mindenesetre majdnem elérték egymást a számok, ahogy alább is láthatjátok, a felek között ugyanis hét pont már a különbség. Mondjuk ha veri az Uniont a Bayern az elhalasztott meccsen, akkor csak négy egység, de

jól mutatja az Alonso-legénység erejét, hogy 18 kör után eddig mindössze öt együttes állt veretlenül a liga történelmében.

A számok alapján a BL-indulást érő top 4-be még a Lipcse-Dortmund duó várható, ám az, hogy ezen két csapat valamelyike álljon majd a dobogó legtetejére, jelenleg szinte kizártnak tűnik.


✅ Bundesliga 2023/24 - Ki nyeri?
 

Bayern München @1.81

Bayer Leverkusen @1.88

RB Leipzig @125.00

Borussia Dortmund @125.00

VfB Stuttgart @175.00

 

Fogadási vége: május 18. 20:30


435842