Tenisz

Újabb maratoni csatára kényszerül Zverev?

A német baja ezúttal egy fiatal amerikaival gyűlhet meg.

4 óra 31 perc. Ennyi idő kellett a 6. kiemelt Alexander Zverevnek, hogy legyőzze a selejtezős Lukas Kleint az Ausztrál Open második körében. Ez volt az idei torna eddigi egyik legjobb mérkőzése, hiszen a szlovák nem úgy játszott, mint egy világranglista-163. Ezért is szenvedett meg annyira a továbbjutásért a korábbi elődöntős német. 

Zverevnek szerencséje van a hetedik játéknap programját illetően, hiszen övé lesz az esti etap utolsó mérkőzése a Rod Laveren, így a lehető legtöbb pihenő jutott a számára. Ettől függetlenül természetesen éreztetheti majd hatását az a közel 400 (!) labdamenet, amit Klein ellen lejátszott. Ehhez persze egy ütőképes ellenfélre lesz szükség, aki ismét túlórázásra kényszeríti a német klasszist. 

Ez mondjuk adott lehet Alex Michelsen személyében, akire sokan már a jövő nagy amerikai játékosaként tekintenek. A 19 éves teniszező tavaly még Futures-szinten kezdte az évet, majd nyert két Challenger-tornát és Newportban füvön ATP-döntőt játszhatott. Elég rendesen megérkezett tehát a profik közé Michelsen, akit egy éve ilyenkor egyébként még csak az 599. helyen jegyeztek, most pedig az élő ranglistán már a 73. helyen (!) találjuk a nevét. 

Egy nagy győzelmet már jegyzett ezen az Ausztrál Openen az amerikai, az előző körben ugyanis a 32. kiemelt Jiri Lehecka ellen nyert négy játszmában. Ne felejtsük el, hogy a cseh tornagyőzelemmel hangolt, szóval Michelsen egy jó formában ütő, lassan top 20-as teniszezőt búcsúztatott el. 
 

Mire lehet érdemes fogadni?


Nyilván rengeteget kell még fejlődnie az amerikainak, messze nem kész még a játéka, de megvannak a fegyverei ahhoz, hogy a mérkőzés bizonyos részeiben igazán kemény csatára kényszerítse a németet. Ez pedig elegendő lehet ahhoz, hogy lehozzák az overt. 


✅ Tipp #1: Játékok száma 35.5 felett @1.88

Fogadási határidő: január 20. 10:00