Bundesliga

Bayer vagy Bayern? Ez itt a nagy kérdés!

Vészesen csökken a veretlenül menetelő Leverkusen bajnoki aranyának szorzója, de talán továbbra is van benne érték.

Kedden és szerdán lezajlott a téli szünet előtti utolsó forduló a Bundesligában, nagy meglepetésből viszont ezúttal nem jutott sok. A Dortmund és a Lipcse pontvesztése mondjuk említésre méltó, a Darazsak például ismét azzal a Mainz-cal nem bírtak, amely tavaly az utolsó körben megfosztott őket a bajnoki aranytól. A BVB leszakadása így már 15 egység az éllovas mögött, innét pedig aligha lesz visszaút.

Magyar szempontból örvendetes esemény volt, hogy Schäfer András 221 nap kihagyás után újra a pályán volt, sőt, remek teljesítményt nyújtott a Köln ellen 2-0-ra megnyert bajnokin. Na, de térjünk rá a két éllovasra, akik ezúttal sem hibáztak. Legutóbb november elején foglalkoztunk a Salátástál várható nyertesével és már akkor látszott, hogy az idei bajnoki versenyfutás két csapat között dőlhet el.

A címvédő Bayern egy elég nehézkes meccset nyert szerdán a Wolfsburg otthonában, Harry Kane pedig újra betalált, így már 15 meccsen 21 gól áll a neve mellett a Bundesligában. Lewandowski 41 találatos történelmi szezoncsúcsa tehát veszélyben forog, de a bajorok zsinórban 12. aranya is veszélyben lehet. A Kusen ugyanis csak nem akar hibázni, immár 16 meccse veretlen, a karácsony előtti utolsó megmérettetésen tükörsimán, 4-0-ra verte a Bochumot. A szezon elején mindenki Bonface-ért rajongott, de időközben visszatért a cseh sztárcsatár, Schick is, aki szerdán 16 perc (!) alatt vágott mesterhármast.

 

Tudtad? A Leverkusen a szezonrajt óta 25 tétmeccsen maradt veretlen, a top 5 ligában pedig egy csapat sem termelte nála jobb ütemben a bajnoki pontokat! Ne felejtsük azonban, hogy a csapat első bajnoki címére hajt, eddig csupán öt második helyet tud felmutatni.

Thomas Tuchel és legénysége tehát felkötheti a gatyáját, a bukik pedig a gyógyszergyáriak remekelése miatt folyamatosan csökkentik a trónfosztás oddsát. Egy hónapja 4-szeres szorzón fogadhattunk Xabi Alonsóék bajnoki aranyára, ez a szám már csak 3-szoros. Persze érték még mindig lehet benne, nem úgy az 1.33-szoros Bayern-címvédésben, hiszen eddig az összképben is a Kusen fest jobban. Az irodák vágtak egy huszárosat a Lipcse szorzóján is, mivel ez novemberben még 51-szerest ért, de nem igazán látjuk reálisnak, hogy a Bayer-Bayern duót más megtudja majd közelíteni a végelszámolásnál.


✅ Bundesliga 2023/24 - Ki nyeri?
 

Bayern München @1.33

Bayer Leverkusen @3.00

RB Leipzig @34.00

VfB Stuttgart @81.00

Borussia Dortmund @251.00

 

Fogadási határidő: május 18. 20:30


435842