Bundesliga

Ezzel a spéci Bundesliga-tippel zárjuk az évet

A Wolfsburg-Bayern remek kis meccsnek ígérkezik, amelyen ismét az angol sztárcsatár lehet a főszereplő.

Szerdán kerül sor a német élvonal utolsó 2023-as meccseire, a játéknap esti menüjében pedig a forduló legérdekesebb párharca bújik meg. A Wolfsburg-Bayern történelmileg elég egyoldalú volt, nem véletlen, hogy ezúttal is a müncheniek sikere fizet lényegesen kevesebbet. Ezt több mutató is alátámasztja és akkor még a bombaformában lévő Harry Kane-ről nem is beszéltünk, na, de nézzünk is szét kicsit jobban a meccs körül.

 

Csapathírek

Kezdjük azzal, hogy a Bayern több jó ómen miatt is örülhet, hogy pont a Wolfsburgot dobta a gép az év utolsó ellefelének. A felek utóbbi 18 tétmeccséből ugyanis a müncheni brigád egyet sem veszített el, a legutóbbi zakót a 2015-ös Szuperkupa-döntőben szenvedték el Müllerék. A bőrnadrágosok történelmileg 2.5 pontot hoztak átlagban a Farkasok ellen - egy olyan csapattal szemben sem tudnak ilyen jó számot felmutatni, amellyel legalább 12-szer találkoztak az élvonalban.

További érdekesség, hogy a Bayern 38 (!) bajnoki óta veretlen a kalendáriumi esztendő utolsó felvonásán!

A Wolfsburg a hétvégén visszatalált a nyerő útra a szenvedő, tök utolsó Darmstadt ellen, de az 1-0-s siker minden, csak nem megnyugtató. A liga leggyengébb védelmének csak egyet vágni nem nagy dicsőség, ráadásul a Bayern már hét bajnokit hozott le kapott gól nélkül. A Bayernben korábban játékosként és edzőként is dolgozó Niko Kovac feje tehát főhet, hiszen fiai az utóbbi 9/6 Bundesliga-meccset elbukták.

Jó hír a hazaiaknak, hogy Maxi Arnold letöltötte eltiltását, így újra bevethető, Mattias Svanberg viszont összeszedett egy kis sérülést a Darmstadt elleni diadal alkalmával. Maxence Lacroix  az imént említett találkozón kapott piros cédulát, ezért kénytelen kiülni az év utolsó meccsét.

A Bayern a legutóbbi meccsének is rengeteg hiányzóval ment neki, Serge Gnabry, Kingsley Coman, Joshua Kimmich és Leon Goretzka mind kényszerpihenőre szorultak, bár ez a pályán aligha látszott a Stuttgart 3–0-s legyőzésekor. Emiatt a szezon során ötödik alkalommal kezdhetett a veterán klubikon, Müller, de egy újabb fiatal, Bayern-akadémiát kijáró tehetség is szépen bontogatja szárnyait, mégpedig Pavlovic, aki akár újfent az első perctől a pályán lehet.

Tudtad? Harry Kane a Stuttgartnak szerzett duplájával már 20 gólnál jár - a szezon első felében ezt a határt eddig csak Gerd Müller és Lewandowski érte el!

 

Mire érdemes fogadni?

A Bayernt tehát nem igazán hatotta meg a sok hiányzó a Stuttgart ellen, így nincs okunk feltételezni, hogy a következetes teljesítményre képtelen Farkasokat ne mattolja a csapat. Ezúttal két tippet néztünk ki, de persze újfent érdemes lehet a Kane-gólra is pakolni egy kis pénzt, amely továbbra is jól fizet (1.55).

Hazai környezetben már többször fogadtunk arra, hogy a müncheniek már korán gólt szereznek, most ezt kontrázzuk, hiszen a túráikon jellemzően óvatosabb felfogásban játszanak. Érdemes megjegyezni, hogy a ligában a Bayern jegyzi a legtöbb második félidős találatot, szám szerint 28-at, tehát közel kettőt átlagban, fő tippünkben pont azt várjuk, hogy a második 45 percben legalább kétszer rezzen majd a háló. Találtunk még egy érdekes fogadási opciót, mégpedig, hogy a második gól az 56. perc és a találkozó vége között születik meg. Mivel a Wolfsburg egyetlen reális esélye, hogy hősiesen védekezve kontrákra építve áll fel, elég sok ennek a tippnek jó kimenetelt látunk reálisnak, az imént említett statisztikát is figyelembe véve meg pláne.


Tipp #1: Második félidő 1.5 gól fölött @1.62

✅ Tipp #2: Második gól a meccsen az 56-90. perc között @3.10
 

Fogadási határidő: december 20. 20:30