Bundesliga

Az xG miatt (is) erre fogadunk a Bayern-Stuttgart rangadón

A német élvonal két legmagasabb várható gólt számláló együttese csap össze a forduló zárómeccsén.

A Stuttgart szereplése egyértelműen a szezon egyik nagy meglepetése, hiszen a svábok 15 kör után is az élbolyban vannak, ahonnan nem nagyon akarnak tágítani. Az idény legnagyobb tesztje mindenesetre vasárnap jön el a Hoeness-csapatnak, hiszen a rekordbajnok otthonában nyerni szinte lehetetlen. Persze kivételek vannak, a főpróba pedig jól sikerült, ugyanis egy hete az éllovas Leverkusen sem bírt a VfB-vel, így a bajorok sem mehetnek biztosra a fordulózárón.
 

Csapathírek

A Tuchel-legénység egy hete zsinórban a hatodik Bundesliga-sikerére készült és úgy tűnt, minden rendben van a csapat háza táján. A játékosok viszont úgy játszottak a Frankfurt ellen, mint akik elfelejtettek focizni, a rövidzárlatokat pedig ki is használták a Sasok, akik fölényes 5-1-es diadalt arattak. Az eredmény mindenkit meglepett, de még mielőtt a szakírók hullámvölgyről kezdhettek volna cikkezni, a csapat remek teljesítményt nyújtott a BL-ben, ahol óriási előnnyel, első helyen zárta a csoportkört. Az Eintracht elleni kijózanító pofon lehet, hogy még jól is jött, vasárnap ezt az év utolsó hazai meccsén bizonyíthatják Kane-ék, akik az Allianzban sziporkáztak eddig.

Az idény első hat hazai meccsén a Bayern 27 gólt (4.5-et átlagban) szerzett, ez pedig klubrekord!

Ebből persze masszívan kivette a részét a nyár sztárigazolása, Harry Kane, aki vezeti is a liga góllövőlistáját 18 találattal. A nyakán viszont ott liheg a Stuttgart ásza, Guirassy, aki úgy jegyez 16-ot, hogy több fordulót kiült sérülés miatt. Az ő segítsége nélkül nehéz lenne bajnokesélyesként beszélni a csapatról, amely nem kis szenzációt szolgáltatva továbbra is tartja top 4-es helyét. Teszi ezt úgy, hogy nyárion még osztályozón kellett bizonyítania, hogy van helye az élvonalban...

A két együttes közül tehát a fáradtabb kétségkívül a Bayern, amely hét közben még az Álmok Színházában is pályára lépett. Az 1-0-ra megnyert BL-meccsen ráadásul két fontos játékos, Coman és Mazraoui is kidőlt. Az izomproblémákkal küzdő Gnabry sem számíthat játékra volt kenyéradója ellen, Sven Ulreich pedig bokasérülésből lábadozik. A Juventusból igazolt Matthijs de Ligtnek pedig a térde nem 100 százalékos, de a holland már újra edzésbe állt. Hiánya legutóbb nem volt érezhető, hiszen a Kim-Upamecano páros mindössze egy kaput eltaláló lövést engedélyezett a Man Unitednek. A vendégeknél Nartney, Egloff, Anton és az eddig 11 bajnokin játszó japán légiós, Hiroki Ito nem bevethetők.

 

Mire érdemes fogadni?

A bukikat a kialakult helyzet aligha hatotta meg, hiszen 1.30 körül nyitott a hazai. Ezt a fogadók már azért jó egy tizeddel feljebb nyomták, de továbbra is a Bayern a toronymagas favorit, amit persze nehéz is vitatni. Hiába a Frankfurt elleni blama, azt jól sikerült lereagálni, saját közönsége előtt pedig jellemzően sziporkázni szokott. Arról nem is beszélve, hogy a VfB ellen lejátszott 108 bajnokiból 68-at nyert meg a rekordbajnok és csak 18 alkalommal hasalt el, ez a liga történelmének legerősebb H2H-mutatója.

Nem elhanyagolható mutató, hogy a Bayern (3.0) és a Stuttgart (2.5) rendelkezik átlagban a legmagasabb xG-vel a ligában, ahogy a nagy helyzetek kialakításában is az első két helyen állnak, előbbi 4.7, utóbbi 4.5 ziccert dolgozott bajnokinként. Kane eddig 63 percenként talált be, de Guirassy még ennél is durvább ütemet diktált, hiszen 55 minutumonként volt eredményes. A felek legutóbb 2-2-t játszottak Münchenben, ez most is jó lenne tippünknek, amely csak akkor úszna el teljesen, ha 0, 1 vagy 2 gól lenne csak a fordulózárón.


✅ Tipp #1: Ázsiai gólszám 3.25 fölött @1.69

Fogadási határidő: december 17. 17:30