Bajnokok Ligája

Jön az újabb Arsenal-blama?

Érdemes lehet szembemenni a bukmékerekkel az Ágyúsok és a Sevilla szerdai BL-csatáján?

Papíron rangadó, egyébként pedig csak az a kérdés az Arsenal-Sevilla Bajnokok Ligája csoportmérkőzésen, hogy mennyivel nyernek az angolok. A bukmékerek így gondolkoznak ugyanis, hiszen a "H" kimenetelt átlagosan mindössze 1.30-szoros szorzón mérik.

Csapathírek

Pedig az Ágyúsok két vereségből érkeznek a találkozóra, a múlt hét közepén 3-1-re kikaptak a West Ham otthonában, így kiestek az Angol Ligakupából, míg a hétvégi bajnoki rangadón 1-0-s vereséget szenvedtek Newcastle-ben, aminek köszönhetően a negyedik helyre csúsztak vissza a táblázaton.

A dupla zakó előtt ugyanakkor jó passzban voltak, a Sheffield Unitedet 5-0-ra verték, Sevillában pedig 2-1-re győztek, így élre álltak a B jelű csoportban a BL-ben.

A visszaesésben egyébként némileg közrejátszik az is, hogy az Arsenalnál egyre több a maródi. Timber, Partey, Gabriel Jesús és Smith Rowe mellett hétvégén már Ödegaard is hiányzott, szereplése ezúttal is kérdéses, a másik négy játékos biztosan kimarad.

Habár a Sevilla az elmúlt 10 tétmérkőzésén csak kétszer kapott ki (Arsenal, Barcelona), mindössze kétszer tudott nyerni. Még szeptember végén az Almería ellen (5-1), illetve egy hete a Spanyol Kupában egy alacsonyabb osztályú csapat (Quintanar de la Orden) otthonában 3-0-ra. 

A többi hat tétmeccsén csak ikszre volt jó, így hétvégén a Celta Vigo ellen is idegenben, ahol 1-1-re végzett. Annak köszönhetően a La Ligában 15. pozícióig esett vissza, s négy pontra van a kiesőzónától. A BL-ben a harmadik helyen áll, de csak jobb gólkülönbségének köszönhetően előzi meg a PSV Eindhovent, míg a második Lenstől három egységre van.

A gyengélkedésnek október közepén meg is volt a foganatja, José Luis Mendilibart kirúgták, helyét Diego Alonso vette át. Ám az uruguayi mesterrel sem megy a csapatnak, arra pedig végképp nem foghatja az új szakvezető, hogy temérdek hiányzója lenne, szerdán is biztosan csak Marcáo marad ki, míg Sergio Ramos játéka bizonytalan.

Mire érdemes fogadni?

Az angolok nincsenek kimondottan jó passzban, ám nem vitás, hogy a spanyolországi meccsüket követően, hazai pályán, az egész idényben formán kívüli Sevilla ellen komoly esélyesnek számítanak. Azonban egyre több a hiányzójuk, avagy Rakiticék akár egy szorosabb meccset is összehozhatnak az Emirates Stadionban, pláne, hogy abszolút nem lesz rajtuk teher. Így pedig a rájuk kínált +1,75-ös ázsiai hendikepet vesszük ki a találkozóra, amely teljes mértékben az esetben veszítene, ha az Arsenal három vagy több góllal tudna győzni.


✅ Tipp #1: Sevilla +1,75 (ázsiai hendikep) @1.73

Fogadási határidő: november 8. 21:00