Bajnokok Ligája

Logikusnak tűnik ez a tipp az Arsenal-PSV-re

  • Cipolla

A londoniak 2017 után térnek vissza a legmagasabb szintre, de ez a csoport tökéletes lehet a bemelegítésre.

Az elmúlt éveket figyelembe véve és a B csoportra rápillantva, inkább lehet az az ember érzése, hogy egy Európa Liga csoportról beszélünk mintsem egy Bajnokok Ligájában összerakott kvartettre. Az Ágyúsok mellett ugyanis a PSV, a Sevilla és a Lens van a négyesben, az angolok pedig a PSV-vel nyitják a táncot. 

Ez az érzés pedig lehet azért erősödött fel bennünk mert tavaly a két fél az EL-ben csapott össze a csoportkörben. Akkor az Arsenal hazai pályán megverte a hollandokat, míg idegenben az eindhoveniek nyertek.

Persze messzemenő következtetést ezekből felesleges levonni, hiszen tudva levő, hogy az angol csapatoknak a pihentetésről szól az EL-csoportkör, így nem a legerősebb kezdőjüket küldik ki a gyepre.

Az Arsenal a tavalyi bravúros bajnoki második helyezése után idén a BL-ben is menetelne, ez a csoport pedig nem okozhat gondot az Ágyúsoknak. Az idény eleji forma ha nem is kiemelkedő, de azért a pontok jönne, ez pedig ebben az időszakban a legfontosabb. A hétvégén is megszenvedett az Everton ellen a csapat, de csak kibrusztolták ott is a győzelmet.

A hollandok szintén másodikként zárták az előző idényt, a kvalifikáció sorn pedig a Sturm Graz és a Rangers kiütése vezetett a főtáblához. Mindkét párharc teljesen egyértelmű volt, egy pillanatig nem lehetett kérdés, hogy a holland a jobb csapat. Idén eddig négyből négy siker a bajnokságban, igaz komoly riválissal ott még nem találkoztak, mindenesetre ez az eredménysor azért elég izmos.

Mire fogadjunk?

Egyelőre nagyon impozáns a PSV támadógépezete, de kíváncsian várhatjuk, hogy Luuk de Jongék keményebb rivális ellen mire mennek. Ami nekünk viszont tetszik az a szöglethendikep, ugyanis az Arsenal idén egészen magas szinten gyártja a sarokrúgásokat, ami persze abból is adódik, hogy megszenved a riválisokkal. 

A PSV ellen is jó eséllyel lehetnek nehéz percek, de az angol szögletekben bízunk, így legalább hárommal többet várunk a hazaiaktól, mint a hollandoktól. Az Arsenal idén 8,8,8,12,11 szögletet rúgott, ha csak megközelíti ezeket a számokat, nem lehet gond a hendikeppel sem.

Tipp: Arsenal -2.5 szöglet @1.77