Felkészülés

Miért ne lenne szórakoztató az Arsenal-Everton összecsapás?

  • Cipolla

Vasárnap hajnalban az Egyesült Államokban csap össze a két csapat.

Míg a Premier League klubok egy része Ázsiában tartja bemutató meccseit, jó néhány együttes az amerikai kontinenst szemelte ki magának a felkészülési meccsekre. Többek között így tett az Arsenal és az Everton is, így egyből egymás ellen játszanak egy találkozót Baltimore-ban. Az esélyek a fogadóirodák szerint az Arsenal mellett szólnak, de 1.65 körül fizetnének még így is az Ágyúsokra.

3893822

33 fős kerettel indult neki az Arsenal az amerikai kalandnak, az utazó keretbe pedig gyakorlatilag minden sztár helyett kapott. A korábbi hírekkel ellentétben Thomas Partey, Bernd Leno és Folarin Balogun is a csapattal tudott tartani, valamint természetesen az újdonsült reménység Gabriel Jesus is.

A tavalyi évad végére kicsit elfogyott a londoni alakulat, így lemaradt a BL-ről az együttes, bár a csapatnak még van hova erősödnie, hogy felvegye a harcot a legnagyobb csapatokkal. Júliusban már túl vannak két felkészülési meccsen Artetáék, és egyelőre minden sínen megy. Az Ipswich elleni 5-1 után a Nürnberget 5-3-ra sikerült felülmúlni, de az igazi erőfelmérők majd az Egyesült Államokban lesznek, miután a Chelsea-vel is megmérkőznek a következő napokban. 

Az Everton első felkészülési meccsére készül, de komoly igazolást nem sikerült eddig nyélbe ütniük, miután eddig csak  James Tarkowski érkezett. A tavalyi évben a bentmaradásért küzdő együttes komoly anyagi gondjai nem múltak el, még úgy sem, hogy Richarlisont 58 millió euróért sikerült elpasszolniuk a Spursnek. Mindenesetre a sérülések is hátráltatják egyelőre Lampardot, Andros Townsend, Seamus Coleman sérült, míg Allan kisebb problémával küzd jelenleg, így utóbbi játékára sincs sok esély.

Mire fogadjunk?

Mint minden korai felkészülési meccsen, itt is vélhetően sorcserében fognak a menedzserek gondolkodni, bár Arteta a Nürnberg elleni találkozón több játékosnak is 68 percet kapott. Hasonló lehet most is a forgatókönyv, félidőben vagy a 60. perc körül változtathat majd a menedzser, de miután az Everton az első meccsére készül, így több csere a liverpooliaknál várható. A tippünk, hogy látunk gólokat, méghozzá a mindkét csapat szerez gólt opciót megspékeljük, hogy legalább három gólt látunk. Érdekes, hogy az előző PL-szezonban épp az utolsó körben futottak össze, akkor 5-1-es Arsenal sikert hozott a találkozó. 

{"headTitle":"Arsenal - Everton","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-07-17 01:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Mindkét csapat szerez gólt + 2.5 felett","odds":"1.83","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

 

[3893822] 2022-07-17 01:00:00 Everton - Arsenalx;