Tenisz

Újabb kínos vereségbe néz bele Djokovics?

  • Cesc18

A világelső szerb a vajdasági Györe Lászlóval csap össze a belgrádi torna egyik szerdai nyolcaddöntőjében.

Bár nagyon örült Novak Djokovics, hogy Monte-Carlóban újra játszhat, ám a visszatérés finoman szólva sem úgy sült el, ahogyan azt elképzelte. Rögtön az első mérkőzésén ugyanis búcsúzni kényszerült, miután a későbbi meglepetésdöntős Alejandro Davidovich Fokina 6-3, 6-7, 6-1 arányban legyőzte. 

Noha a világelső szerb egy olyan játékostól kapott ki, aki élete tornáját rakta össze a múlt héten, azonban ez így is a kínosabb kategóriába sorolható. Főleg, ha azt vesszük, hogy Dubajban sem jutott túlságosan messzire, ahol pedig Jiri Veszely parancsolt megálljt számára. 

Beszédes a két skalpvadász szorzója is, Veszelyre majd' 15-szörös kasszát is fizettek, míg Fokinával a tétünk hatszorosát nyerhettük vissza. 

Nagy kérdés, hogy ezek után, hogyan teljesít majd a másik hazai versenyén Djokovics. Évek óta ugyanis Monacóban él, így a monte-carlói Mastersen otthonosan mozgott, ám belgrádiként természetesen ez az igazi hazai versenye, főleg, hogy a Novak Tennis Center ad otthont a viadalnak.

Így volt ez már tavaly is és akkor úgy tűnt, hogy Djokovics meg sem áll a végső sikerig, azonban nem kis meglepetésre az év egyik legnagyobb meccsén kikapott a negyeddöntőben Aslan Karatsevtől. Idén közel sem alakultak olyan jól Nole dolgai, szóval nagy hiba lenne előre odaadni neki a trófeát.

Már az első meccsén az egyre jobb formába lendülő Györe László ellen is lehetnek meleg percei. A vajdasági játékos ugyanis szokás szerint salakon magára talált és Marrakech-ben elődöntőzött, Monte-Carlóban pedig nyolcaddöntőzött. Utóbbi versenyen a későbbi bajnok Stefanos Tsitsipas állította meg, igaz rendesen megizzasztotta a görög klasszist. 
 

Mire fogadjunk?


Djokovics esetében érdekes volt látni, hogy mennyire szenvedett a szervajátékaiban. Noha közel 3 órát volt a pályán, de azért ez sem indokolta, hogy 20 bréklabdát és kilenc bréket engedjen Fokinának. Összesen egyébként 11 olyan adogatójátéka volt, amelyben a spanyol ellenfele eljutott bréklabdáig. Ez még salakon is rengeteg...Ha ebben nem tud komoly előrelépést mutatni, akkor szinte biztosan vért kell majd izzadnia Györe ellen is. 

A vajdasági srác jó formában van és nincs igazán vesztenivalója, így teljesen felszabadultan mutathatja meg, hogy mit tud a világelső ellen. Lehet, hogy Nole sokkal ütőképesebb lesz majd, mint a hercegségben, de ilyen szorzón akkor sem tudunk elmenni Györe mellett. 7.50-ért szinte kötelező behúzni, míg az óvatosabb duhajok háromszoros kasszáért próbálkozhatnak egy szett hendikeppel.

{"headTitle":"Novak Djokovics - Györe László","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-04-20 14:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Györe nyer","odds":"7.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"145"},{"eventTitle":"Györe nyer egy szettet","odds":"3.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}