Bundesliga

Alap, hogy hendizünk Szalaiék ellen

  • gb1

A Dortmund erődemonstrációra használhatja a kiesőjelölt Mainz elleni meccset, hiszen a bajnoki cím már elúszott.

Egyre reménytelenebb a Mainz helyzete. Fotó: EPA

A BVB a szerdai játéknap esti idősávjában a Mainzot fogadja, amely ellen egészen parádés statisztikával rendelkezik. A Signal Iduna Parkban a történelem folyamán mindössze egy alkalommal kapott ki a 05-ösöktől és természetesen ezúttal is toronymagas favorit.

{"headTitle":"Borussia Dortmund-Mainz 05","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-06-17 20:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Dortmund","odds":"1.26","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"6.07","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Mainz","odds":"11.10","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}

Még úgy is, hogy a pontok gyakorlatilag már nem számítanak a csapatnak, hiszen kedden a Bayern a Werder legyőzésével bebiztosította zsinórban nyolcadik Bundesliga-elsőségét.

Az elvesztett Klassiker óta zsinórban három győzelmet jegyeznek a Darazsak és ugyan a Paderborn elleni mészárlást (6-1) követően két nyögvenyelős összecsapást húztak be, ezeket attól még nullára nyerték és a Pader is csak büntetőből vette be Bürki hálóját.

A Mainz elleni odavágót úgy nyerte ősszel 4-0-ra a Dortmund, hogy Bürkinek egy védést sem kellett bemutatnia.

A szezon második felében amúgy is remekelt a csapat, hiszen 12/14 bajnokit húzott be. Ehhez még Reus sem kellett, hiszen a Sancho-Haaland-Hazard-Brandt támadósor nélküle is a kontinens egyik legjobbja.

[3081645] 2020-06-17 20:30:00 Borussia Dortmund - Mainz 05x

Szalaiékról ellenben sok pozitívat nehéz lenne mondani, hiszen az utóbbi hét Bundesliga-összecsapásból csak egyet húztak be és többnyire szenvedtek a meccseken. A csapat teljesítménye nagyban függött svéd gólgyáros, a 12-t jegyző Quaison formáján, aki nem igazán brillírozik mostanság.

Nehezíti Achim Beierlozer dolgát, hogy Fernandes eltiltott, Awoniyi pedig ijesztő sérülést, mégpedig komoly agyrázkódást szenvedett az Augsburg elleni zakó alkalmával. A szintén pocsék formában lévő Bajorok elleni meccsen Szalai is lehetőséghez jutott a második játékrészben, de végül úgy kaptak ki 1-0-ra, hogy a döntő találat az első minutumban született. Az előnyük mindenesetre maradt három pont a kieső zóna fölött, ám a sorsolásuk révén a Werder elleni találkozó felér majd egy osztályozóval.

Természetesen hatalmas meglepetés lenne, ha ez a találkozó nem hazai sikerrel zárulna, hiszen a BVB-t az erősebb ellenfelek sem nagyon tudják megcsípni otthon, amit jól mutat, hogy az utóbbi 30/32 bajnokin nem kaptak ki a Signal Idunában. A Favre-legénység az elmúlt 5/6 hazai találkozóját úgy nyerte, hogy gólt sem kapott és erre most is jó esély van, mi azonban egy spéci ázsiai hendis tippet húzunk, ami csak akkor úszna el teljesen, ha nem gyűjtenék be a három pontot Haalandék.

{"headTitle":"Borussia Dortmund-Mainz 05","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-06-17 20:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Dortmund -1.25","odds":"1.56","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}
[3081645] 2020-06-17 20:30:00 Borussia Dortmund - Mainz 05x;