Olasz Kupa

Nem lazsálhatnak Gattusóék - tipp a Napoli-Perugiára

  • varin

Legendás edző ellen készülnek Gattusóék, de nemigen bízunk a Napoliban.

Ha van olyan csapat jelenleg a Serie A-ban, amely nem veheti félvállról az Olasz Kupát, az több indok miatt is a Napoli. A déliek most a másodosztály egyik középcsapatát, a szebb napokat is megélt Perugiát látják vendégül, amely nem csak kötelező győzelem, de szinte a gólfesztivál is muszáj lenne Gattusóéknak.

{"headTitle":"Napoli-Perugia","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-01-14 15:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Napoli","odds":"1.18","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"7.2","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Perugia","odds":"14.5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

Természetesen néhány hét után nem szabad azt mondani, hogy Gattuso az állásáért is játszik, de igencsak rosszul fest az az 1-0-3-as mérleg Gatta CV-jében, amelyet eddig a kispadon tudott abszolválni. A borzalmas idei esztendő eredménye az, hogy a Napoli lassan elbúcsúzhat a BL-indulásról szőtt álmoktól, így a vigaszt egyedül a BL, illetve kupasiker jelenthetné számukra, ráadásul egy sima keddi siker meg is alapozhatná egy esetleges jó széria kezdetét.

Gattuso ennek megfelelően korrekt csapatot nevezett a délutáni mérkőzésre, hiszen Callejón, Insigne vagy éppen Milik is bevethető, és ennek megfelelően mi nem is számítunk túlzottan nagy rotálásra. Ami valószínűnek tűnik, hogy a kapuban ezúttal a visszatérő Meret védhet, míg a cseréje Ospina lehet, Karnezis ugyanis bokasérüléssel küzd. Akadhat debütáló is a déli sztárcsapatnál, a hétvégén Lipcséből megszerzett Diego Demme már meg is kapta a 4-es mezszámot, így ott lesz a keretben.

A San Paolóba egy elméletileg könnyedén legyőzhető csapat látogat, hiszen a Perugia se nem túlságosan erős, sem a formájuk nem az igazi, az utolsó öt meccsükből csak egyet tudtak megnyerni, ám leírni őket felesleges és könnyelmű lenne. Ismert játékosaik bőven akadnak, gondoljunk csak a magyar származású Gyömbér Norbertre, az egész Olaszországot megjáró, Serie A-ban is futballozó Pietri Iemellóra, esetleg a Manchester City kölcsönjátékosára, Paolo Fernandesre vagy Diego Falcinellire. Ha pedig azt mondjuk, hogy a kispadon nem kisebb legenda ül, mint Serse Cosmi, akkor rögtön nehezebb 90 perc várhat a hazai csapatra.

Fotó: Il Posticipo

"Ezekben a napokban nagy hangsúlyt fektettünk a mentális felkészülésre is, hogy a játékosok készen álljanak erre a meccsre. Támadó futballt szeretnék látni mindenkitől és elszánt, kemény játékosokat. Tisztelem az ellenfelet és Gattusót, de mi is bizonyítani akarunk" - nyilatkozta Cosmi.

A Perugia veszítenivaló nélkül léphet pályára, míg a Napolin még egy ilyen kötelező meccsen is ott lehet a nyomás. Hétköznap délután lévén nézőcsúcsot nem sejtünk, de akik ott lesznek a San Paolóban elvárják a jó futballt, amelyre a nápolyiak jelenleg nemigen képesek. A Perugia szeret gólgazdag meccseket játszani, 2,5-es gólátlag felett vannak, illetve ezekben a hetekben a pálya mindkét oldalán termékenyek tudnak lenni. Egy gól a vendégektől kiválóan fizet, amely a Koulibalyt továbbra is nélkülöző hátsó sor ellen össze is jöhet ilyen oddson.

{"headTitle":"Napoli-Perugia","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-01-14 15:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Mindkét csapat szerez gólt","odds":"2.15","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Pietro Iemelllo gólt szerez","odds":"4.32","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[3158144] 2020-01-14 15:00:00 SSC Napoli - Perugiax;