Tenisz

Ritkán fogadunk erre, de most bevállaljuk!

  • Cesc18

Őrült csatára számítunk Denis Shapovalov és Gael Monfils párizsi negyeddöntőjében.

Pénteken a negyeddöntős összecsapásokkal folytatódik a küzdelem Párizsban, a telt ház pedig garantált lesz az esti felvonásban, ugyanis mindkét versenyben lévő francia akkor lép majd pályára. Különösen nagy támogatásra számíthat az a Gael Monfils, aki mindössze egy győzelemre van attól, hogy megváltsa a repjegyét a londoni ATP világbajnokságra. 

Egy győzelemre Monfils, hogy kvalifikálja magát az ATP vb-re. - Fotó: ATP

A francia showman halvány reményekkel érkezett Párizsba, ám miután Matteo Berrettini és Roberto Bautista Agut is korán kiesett, így Monfils-nak a saját kezébe került a sorsa.

Ha La Monf elődöntőbe jut, akkor az utolsó pillanatban letaszítja a nyolcadik helyről Berrettinit és kvalifikálja magát az ATP vb-re. 

A gall játékosnak ehhez Denis Shapovalovot kellene legyűrnie, aki éppen a szezon második felére találta meg a jobbik formáját. A kanadai srác néhány hete Stockholmban pályafutása első ATP tornagyőzelmét ünnepelte, míg a héten Párizsban Alexander Zverev legyőzésével második alkalommal ütött ki top 10-ben rangsorolt játékost. Önbizalomnövelő sikerekből tehát akadt néhány mostanság Shapovalovnál, így Monfils kifejezetten nehéz meccsre készülhet. 

{"headTitle":"Denis Shapovalov - Gael Monfils","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-11-01 19:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Shapovalov nyer","odds":"1.80","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Monfils nyer","odds":"1.90","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Ahogyan az oddsokból is látszódik, a bukik egy hajszállal inkább Shapovalovot tartják esélyesebbnek a továbbjutásra, a fogadók viszont Monfilsra helyezik el tétjeiket. 

A két játékos mindössze egyszer mérkőzött meg egymással, az viszont egy óriási csatát hozott, ráadásul nem is olyan régen, az idei US Open harmadik körében történt. Akkor Monfils egy bő 3 és félórás küzdelem után döntő szettben tudta kiharcolni a továbbjutást. Megoldhatta volna egyszerűbben is, ha a negyedik szettben dupla brékelőnyből nem engedi vissza a kanadait.

Hasonlóan nagy csatára számíthatunk most is, hiszen mindkét játékos motiváltan lép majd pályára, a formák pedig mindkét oldalon adottak, hogy egy nagyon élvezetes és szórakoztató meccset hozzanak össze. 

Ami biztos, hogy Shapovalovnak meg kell majd küzdenie a Bercy közönségével is, ami finoman szólva sem ígérkezik egyszerű feladatnak. Főleg nem Monfils ellen, akinél jobban senki sem él együtt a közönséggel. A francia tegnap is sokat merített a hazai publikum támogatásából, talán ennek is volt köszönhetően, hogy szett- és brékhátrányból fordítani tudott.

Fogadás szempontjából a 3 szettben látjuk a legnagyobb fantáziát, ugyanis Monfils-ban nem érezzük azt az átütőerőt, hogy könnyedén lelépje a kanadait, ha pedig Shapovalov kerül a győzelem kapujába, akkor ez előtt a francia közönség előtt pokolian nehéz dolga lesz lezárni a meccset. Ritkán fogadunk egyébként szett overre, de mivel az alap line 23.5, így inkább 2.25-ért a 3 szettet húzzuk be. 

{"headTitle":"Denis Shapovalov - Gael Monfils","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-11-01 19:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Összes szett: 3","odds":"2.25","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}