Tenisz

Ezzel a két tippel támadunk a formán kívüli amerikai meccsén

  • Cesc18

Meggyűlhet a baja Frances Tiafoe-nak a német Yannick Madennel az antwerpeni torna első körében.

Szerdára is jut még néhány első körös ütközet Antwerpenben, ezek közül pedig Frances Tiafoe és Yannick Maden összecsapását vesszük most górcső alá. 

{"headTitle":"Frances Tiafoe - Yannick Maden","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-10-16 11:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Tiafoe jut tovább","odds":"1.62","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"luckybet"},{"eventTitle":"Maden jut tovább","odds":"2.15","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"luckybet"}]}

A bukik Tiafoe-t favorizálják, ami a világranglistán elfoglalt helyük alapján érthető, az elmúlt hónapokban mutatott formájuk alapján viszont már nem feltétlenül indokolt. 

Az amerikai srác ugyanis amilyen jól kezdte a szezont, annyira elfogyott a második felére és immáron már a top 50-ből is kicsúszott, pedig tavasszal még a karriercsúcsot jelentő 29. helyen is állt. 

Május közepe óta 12 tornán indult és ezeken mindössze három olyan győzelmet jegyezett, amikor az ellenfele végig tudta játszani a meccset. 

Az elmúlt hetekben Ázsiában sem sok vizet zavart, noha Alexander Zverev és Denis Shapovalov ellen nem volt szégyen alulmaradni, ugyanakkor egy pillanatig sem volt ellenük versenyben és mindkettejüktől sima verést kapott. 

Nagy javulást a fedett pályás tornákon sem várhatunk Tiafoe-tól, hiszen teremben a korábbi években sem nagyon ment neki a játék, még hazai környezetben sem. 

Maden veszélyes underdognak számít a fedett pályás tornákon. - Fotó: ATP

Ami viszont Madent illeti, a német srác viszont kifejezetten éli a fedett pályás játékot, idén például messze ilyen körülmények között játszotta a legtöbb meccsét. Noha ezek döntő többsége Challenger-szinten volt, ám a statisztikai lapján jól mutat, hogy háromszor is fináléba tudott jutni. 

De láthattunk már tőle fedett pályás ATP-tornákon is szép dolgokat, idén Szófiában és Metzben a selejtező kipipálása után a főtáblán egyaránt underdogként tudott nyerni. A kvalifikációt most is megoldotta már és minden esélye megvan, hogy Tiafoe ellen is borítsa a papírformát.

luckybet

Mire fogadjunk?

Az amerikai önbizalma a béke feneke alatt és jó ideje a szervája sem úgy működik, ahogyan szeretné. Ázsiában is borzasztó sebezhető volt, például Shapovalov atomjaira szedte szét fogadóként és folyamatosan bréklabdákat harcolt ki. 

Ugyan Maden nem Shapovalov szintjén játszik, de teremben nagyon motivált és jó teniszt tud a pályára tenni. Bőven pariban lehet a formáját kereső amerikaival, sokat profitálhat abból is, hogy a selejtezőben kiismerhette a pálya és a labdák viselkedését.

Így hát két tippben gondolkozunk. Az első, hogy Maden nyer legalább 12 játékot, a második pedig, hogy a német elhozza az első szettet. 

{"headTitle":"Frances Tiafoe - Yannick Maden","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-10-16 11:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Maden megnyert játékai 11.5 felett","odds":"1.53","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"luckybet"},{"eventTitle":"1. szett nyertese Maden","odds":"2.04","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"luckybet"}]}