Nemzetek Ligája

CR7, Isco, Reus - hiányzók a Nemzetek Ligájáról

Csütörtöktől keddig nagyüzemeben dübörög tovább a Nemzetek Ligája. Mostani cikkünkben a legnagyobb hiányzókat próbáltak összegyűjteni.

Egyelőre nehéz hova tenni a Nemzetek Ligája sorozatot, hiszen a most indul új sorozat még csak két fordulón van túl. Az viszont már most látható, hogy az A divízióban szereplő válogatott közül nem mindenki veszi véresen komolyan ezt a ligát, mint ahogy az is rögtön kibukott, hogy a topklubok nem szívesen adják oda a nemzeti csapatoknak legjobb játékosaikat ezekre a mérkőzésekre.

Nem mellékes az sem, hogy nemrég volt egy világbajnokság, vagyis egy újabb négyéves ciklus kezdődött meg, így jó pár válogatottnál új csapatot építenek vagy erőteljesen frissítik a kereteket.

Mostani cikkünkben elsősorban a topcsapatot kereteit vettük górcső alá és amolyan kisokosként összegyűjtöttük, hogy melyik sztárjátékosok nem lesznek ott a soron következő két forduló találkozóin.

A világbajnok Franciaország egy Izland elleni barátságos meccsel, majd egy október 16-án esedékes Németország elleni rangadóval tudja le az októberi válogatott időszakot. Didier Deschamps túl sokat nem változtatott a keretén, viszont a lyoni Nabil Fekir megsérült, így az ő helyére Dimitri Payet-et hívta be. Az Arsenalban a hónap játékosának választott Alexandre Lacazette továbbra sem fér be a gallokhoz.

A vb-ezüstérmes Horvátországnál több klasszis is visszavonult a válogatottól, így Vedran Ćorluka, Danijel Subašić és Mario Mandžukić sem vehető már számításba. Jó hír ugyanakkor Zlatko Dalic szövetségi kapitány számára, hogy a spanyoloktól elszenvedett 0-6-hoz képest ismét ott lehet a csapatban Dejan Lovren, Ivan Perisic és Ante Rebic is.

Legfontosabb hiányzók
Spanyolország - Isco, Jordi alba, Diego costa, G. Piqué,
Németország - Reus, Gündogan, Antonio Rudiger
Franciaország - Nabil Fekir, A. Lacazatte,
Olaszország - Patrick Cutrone
Portugália - Cristiano Ronaldo
Belgium - De Bruyne, Dembele, Verthongen, Januzaj
Wales: Gareth Bale

A vb-n leszereplő spanyolok Luis Enrique irányításával új erőre kaptak és kettőből kettővel állnak a Nemzetek Ligájában. Az exbarcelonai tréner ezúttal is kihagyta a csapatból Jordi Albát és Diego Costát, míg Isco vakbélműtétje után még nincs játékra alkalmas állapotban.

Olaszország 31 fős keretet hirdetett  a következő két mérkőzésére, Roberto Mancini szövetségi kapitány pedig jó pár új arcot behívott a csapatba, Alessio Cragno és Pietro Pellegrini neve viszont nem biztos, hogy sokaknak ismerős. Patrick Cutrone neve viszont már az lehet, a támadó ezúttal nem segíti a nemzeti csapatot.

Belgiumnál Roberto Martinez Moussa Dembele, Jan Vertonghen,  Kevin De Bruyne és Adnan Januzaj szolgálataira nem számíthat

A szexbotrányba keveredett Cristiano Ronaldo kihagyja a portugálok következő két mérkőzését, ugyanakkor már az olaszok elleni első körös meccsen sem volt ott a keretben, szóval a Nemzetek Ligája egyelőre CR7-mentes marad. Fernando Santos viszont rajta kívül minden ászára számíthat, Pepe, Renato Sanches, Bernardo és André Silva is bevetésre készen áll.

Joachim Löw és Németországnak nem lesz egyszerű ez a pár nap, hiszen Hollandia után Franciaország lesz az ellenfél. A Nationalelf soraiból három klasszis biztosan hiányzik, Marco Reus, Ilkay Gündogan és Antonio Rüdiger nincs a keretben, újra bekerült viszont Emre Can és Jonas Hector valamint az újonc Mark Uth.

Angliánál Gareth Southgate 25 fős keretet jelölt ki a soron következő két találkozóra, sok meglepetés azonban nincs a Háromoroszlánosok csapatában.

És ha már Nagy-Britanniában járunk, a legfrissebb hírek szerint Ryan Giggs eltekint Gareth Bale játékától a spanyolok elleni meccsen, és egyelőre 50-50%, hogy az írek ellen a Real Madrid ásza pályára lép.

2018-10-11;9806

 

2018-10-12;9806

 

2018-10-13;9806
2018-10-14;9806
2018-10-15;9806
2018-10-16;9806