Európa Liga

Hiába a hazai pálya, nem a Fradi az esélyes

A Maccabi Tel-Aviv a favorit a Groupama Arénában. Vajon érvényesíti a "papírformát" az izraeli csapat?

A bukik szerint meglepő volna Bödéék sikere csütörtökön. - Fotó: fradi.hu

A magyar bajnoki ezüstérmes is megkezdi szereplését a nemzetközi kupaporondon, a Ferencváros együttese csütörtök este a Maccabi Tel-Aviv gárdáját fogadja hazai pályán. A bukmékerek szerint az izraeli csapat a mérkőzés favoritja, ám nagy kérdés, hogy sikerül-e érvényesítenie a vendégeknek a "papírformát".

1x2    
Ferencváros Döntetlen Maccabi Tel-Aviv
3.00 3.15 2.20

Az előző szezon végjátékában az FTC elbukta a magyar bajnoki aranyéremért folytatott harcot, ami nem maradt "megtorlatlanul", hiszen óriási vérátömlesztésen esett át a csapat. Batik Bence, Janek Sternberg, Priskin Tamás, Joseph Paintsil, Marcos Pedroso, Nagy Dominik távozott, míg Gera Zoltán és Hajnal Tamás visszavonult. Érkező oldalon Kjartan Finnbogason, Abraham Frimpong, Marcel Heister, Davide Lanzafame, Matías Ezequiel Rodríguez, Sigér Dávid (a Balmazújvárosból szerződtetett játékos egyébként nem lép pályára a Maccabi ellen, szintúgy, mint Otigba Kenneth és Amadou Moutari) és Ivan Petrjak neve olvasható. Papíron erősödött a IX. kerületi alakulat, de nagy kérdés, hogy ilyen kevés idő alatt, ennyi új játékossal rendelkező, ilyen sok nemzetiségű társaságot hogyan tud csapattá összegyúrni Thomas Doll?

"Nyilvánvaló, hogy egy-két hét alatt nem tudja mindenki elérni a csúcsformáját, de mindent megteszünk, hogy csütörtökön, a Maccabi Tel-Aviv ellen erős Ferencváros lépjen pályára. Minden egyes játékoson napról napra látom, hogy egyre jobb formába lendül. Davide Lanzafame például csak néhány napja edz velünk, de máris nagyszerűen működik együtt a társaival. Alaposan felkészülünk a tel-avivi együttesből, a tréningeken túl is beszélgetünk a játékosokkal a játéktervünkről, és bízunk benne, hogy egységes csapatként, jó eredménnyel kezdjük az idényt" - nyilatkozta Doll a fradi.hu-nak a meccsel kapcsolatban.

A felkészülési meccseken is látszódott, hogy egyáltalán nincs még kész a csapat, hiszen az alsóbb osztályú Villányt ugyan 9-0-ra kiütötte az FTC, azonban a Zílnnel 1-1-et, a Ljubljanával 0-0-t játszott, míg a Dunaszerdahelytől 1-0-ra kikapott. A három komolyabb játékerőt képviselő gárda ellen tehát mindössze egy gólt tudott rúgni a Fradi, igaz, csak kettőt kapott.

Ami a Maccabi Tel-Avivot illeti, az izraeli csapat az utóbbi években rendre odaért valamely európai kupasorozat csoportkörébe. A 2015-2016-os idényben a Bajnokok Ligájában, míg az elmúlt két évben az Európa Ligában harcolta ki a csoportkört. Igaz, ez sem volt elég ahhoz, hogy Jordi Cruyff megtartsa állását, helyette a 41 éves Vladimir Ivicset nevezte ki az izraeli csapat a gárda élére a nyáron.

A vendégek keretében Predrag Rajkovics a szerb válogatottal az oroszországi világbajnokságon is megmérette magát, míg rajta kívül többek közt nyolc izraeli válogatott focista is található a csapat keretében. Közülük pedig Tal Ben Haim a legnevesebb, aki egyébiránt tagja volt a 2007-2008-as szezonban BL-döntőig jutó Chelsea-nek.

Összességében tehát abszolút nem vár könnyű feladat a Fradira, főleg, hogy ekkora átalakuláson megy keresztül a csapat, illetve, hogy az utóbbi években kritikán alul szerepelt a nemzetközi kupaporondon. Mindemellett, ahogy fentebb is említettük, a Maccabi az utóbbi években remekelt Európában, ráadásul a Transfermarkt szerint, ha nem is sokkal, de az izraeli gárda erősebb játékosállománnyal rendelkezik, mint a Ferencváros. Mindezek tükrében, illetve, hogy első mérkőzésről beszélünk, azon a véleményen vagyunk, hogy egyik csapat sem vállal majd kockázatot, így pedig aligha lesz gólfesztivál a Groupama Arénában csütörtök este.

  • Tipp: Kevesebb, mint 2,5 gól @ 1.70    
[2790290] 2018-07-12 19:00:00 Ferencváros - Maccabi Tel Avivx;

A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti, míg a    -n élőben is lehet fogadni a meccsre!