Európa Liga

Ezekre a mérkőzésekre éri meg fogadni az Európa Ligában

Alábbi cikkünkben két mérkőzést vettünk górcső alá az Európa Ligából.

Rudar Velenje-Tre Fiori

Habár a Tre Fiori óriási meglepetésre az előselejtező körben kiejtette a walesi Bala Town csapatát, mégis abszolút esélytelen a San Marino-i csapat Szlovéniában.

Az első körös bravúr csak a hátrányára válhat a gárdának, hiszen így borítékolható, hogy a Rudar Velenje nagyon komolyan veszi már az első mérkőzést is. Noha a szlovénok felkészülési ütközetei nem sikeredtek túlságosan jóra, a Hajduk Split elleni főpróbán 1-1-es döntetlent értek el, a horvát csapatot össze sem lehet hasonlítani a Tre Fiorival. A miniállambeli csapatot ugyanis ízig-vérig amatőr játékosok alkotják, s, ha egy kicsit is profi csapattal találták szemben magukat a nemzetközi kupaporondon, akkor igen komoly pofonba néztek bele.

Ez pedig most is fennáll, hiszen a Rudar minden téren a San Marino-i alakulat előtt jár, ráadásul a hazaiak éhesek a sikerre, hiszen legutóbb 2014-ben szerepeltek az EL-ben, akkor pedig roppant szerencsétlenül, 11-esekkel estek ki az albán Laci gárdájával szemben.

Összességében úgy véljük, hogy jóval erősebb, hazai pályán játszó szlovén alakulatnak ujjgyakorlatnak kellene, hogy magabiztos győzelmet arasson a San Marino-i Tre Fiori gárdája ellen csütörtökön.

  • Tipp: Rudar Velenje -2 (európai hendikep) @ 2.10    
  • Tipp: Hazai csapat góljainak száma 3+ @ 1.70    
[2790294] 2018-07-12 17:30:00 Rudar Velenje - Tre Fiorix;

Eppel Mártonék andorrai csapattal néznek farkasszemet az EL-ben. - Fotó: Twitter

UE Engordany-Kairat Almaty

A másik magyar játékosokat is alkalmazó kazah csapat meccsére is érdemes lehet fogadni a héten. Az Elek Ákost és Eppel Mártont is foglalkoztató Kairat Almaty együttese ugyanis Andorrába, az EU Engordany együtteséhez látogat, ahol toronymagas favoritnak számít.

A hazai csapat a Folgore/Falciano gárdáját ejtette ki az előselejtező körben, méghozzá úgy, hogy a San Marino-i csapat a visszavágó 95. percében öngólt vétett, s ezért búcsúzott a sorozattól. Már ebből is kiderül, hogy az Engordany nem képvisel magas játékerőt, ráadásul nemzetközi rutin sincs a háta mögött, hiszen mindössze a Folgore/Falciano elleni oda-visszavágó meccseket játszotta fennállása során Európában...

Ezzel szemben a Kairat Almaty egyre szebb sikereket ér el, mióta elkezdték a csapatba pumpálni a pénzt, 2015-ben például csak idegenben lőtt góllal jutott tovább a Bordeaux az EL-csoportkörbe a kazah gárdával szemben. Azóta ugyan a második fordulót nem élte túl a csapat, azonban az olyan kaliberű együtteseket, mint az Engordany simán félre állította útjából.

Mindezen túl pedig fontos kiemelni, hogy a kazah bajnokságban profik játszanak, amely egyébként jelenleg is zajlik, s az Almaty 4-0-s sikerrel hangolt erre a mérkőzésre. Ráadásul azt megelőzően is nyerni tudtak Elekék, méghozzá 2-1-re, így hiába állnak második helyen a tabellán, vesztett pontok tekintetében nincs lemaradása a Kairatnak az Asztanával szemben.

Száz szónak is egy a vége, a kazah csapat még idegenben is egyértelműen óriási favorit, szerintünk csak és kizárólag a különbség lesz a kérdés a felek andorrai találkozóján.

  • Tipp: Kairat Almaty -1 (európai hendikep) @ 1.65    
  • Tipp: Vendégcsapat góljainak száma 3+ @ 1.90    
[2790382] 2018-07-12 20:00:00 UE Engordany - Kairat Almatyx;