Foci-vb 2018

Nem hibázhat a címvédő, de piszok nehéz feladat vár rá

A németek egy meccs után nulla ponttal állnak és ha nem győzik le a svédeket, akkor már a csoportkör után búcsúzhatnak.

A címédő zsinórban harmadszor is távozik a csoportkörben? fotó: archív

A szombati játéknap legnagyobb meccsét a szokásos esti nyolcas idősávban Németország játssza Svédország válogatottja ellen, Szocsiban.

1x2    
Németország Döntetlen Svédország
1.48 4.20 6.70

A 2014-es brazíliai tornán első helyet elérő die Mannschaft kisebb bajba sodorta magát, miután óriási meglepetésre 1-0-ra alulmaradt Mexikóval szemben. Ami még aggasztóbb lehet a német drukkereknek, hogy a csapat egyáltalán nem mutatott karaktert, szervezetlen és életlen volt egyaránt. Ha ezen sürgősen nem sikerül változtatnia Löw mesternek, akkor

a Nationalelffel 1938 óta először fordulhat elő, hogy nem jut tovább a torna első köréből!

A németek nagy gólvágója, a vb-rekorder Miroslav Klose, aki most segédedzőként van a gárdával, tökéletesen fogalmazta meg az előttük tornyosuló feladatokat.

Csak egyenes kieséses meccseink maradtak. Szombaton jön a legjobb 64, aztán Dél-Korea ellen a top 32 és csak utána juthatunk a 16 közé.

- célzott arra, hogy már nincs tér a hibázásra.

Ne feledjük, hogy amennyiben a németek kikapnak Svédországtól, az utolsó kör eredményeitől függetlenül biztosan kiesnek a csoportból. A 2010-es világbajnok Spanyolország pontosan így távozott négy évvel ezelőtt.

Németország#ger-germany#5

Persze a gyenge szereplés nem a semmiből jött, hiszen legutóbbi hét meccsükből csak Szaúd-Arábia ellen tudtak nyerni és utóbbi 16 meccsükből 13-szor betalált ellenfelük. Igaz, hogy Müllerék is szinte mindig lőnek gólt, de a védelem labilitása hosszú ideje probléma a csapatnál - Joachim Löwnek valamit sebtében ki kéne találni, ha nem akarnak idő előtt távozni.

[2059615] 2018-06-23 20:00:00 Németország - Svédországx

A svédeknek sokkal jobban sikerült a vb-start, hiszen három ponttal indítottak, igaz a jóval gyengébb játékerőt képviselő Dél-Korea ellen. Granqvisték ezzel 1958 óta először nyerték meg az első csoportmeccsüket -  '58-ban saját földjükön zajlott a torna. Azóta hét vb-n szerepeltek és egy győzelemre vannak attól, hogy 2006 után ismét az egyenes kieséses szakaszba jussanak.

Az egyik legérdekesebb párharc a RB Leipzig csapatát erősítő duó, Timo Werner és Emil Forsberg közt várható. A klubjukkal szép sikereket elérő játékosok egész évben egymást segítették, ám most aligha várható köztük baráti hangulat.

A szintén Németországban focizó Ludwig Augustinsson a fifa.com-nak a következőket nyilatkozta a párharc előtt. "Úgy gondolom a németek tisztelnek minket, bárki, aki játszik velünk, tudja, hogy mennyire kemények vagyunk. Most plusz nyomás is tornyosul a vállaikon, hiszen ha az első meccset megnyerték volna teljesen más lenne a képlet. Ettől függetlenül erőn felüli teljesítményre lesz szükségünk, hogy legyőzzük őket.

Várhatóan az első perctől fogva rohamozni fognak és nekünk készen kell állnunk erre, de nem szabad bestresszelnünk, amikor extra nyomást helyeznek ránk.

Elnézve a németek formáját és utóbbi eredményeiket, a majdnem kettes szorzón kínált BTTS-ben bőven látunk értéket. Továbbá immár az sem lenne hatalmas szenzáció, ha Löwéktől csak egy remire futná, így a német győzelemmel lehetőleg óvatosan bánjunk.
 

  • Mindkét csapat szerez gólt @1.90    

 

[2059615] 2018-06-23 20:00:00 Németország - Svédországx;