Foci-vb 2018

Ezzel a tippel használnánk ki Argentína helyzetét

A vb talán első igazi tétmeccsét rendezik csütörtök este a D csoportban, ahol az egypontos Argentína a győzelemmel rajtoló Horvátország ellen játszik.

Azok után, hogy Argentína a nyitókörben csak 1-1-es döntetlent ért el a vb-újonc Izland ellen, meglehetősen kellemetlen helyzetbe került, hiszen a horvát és a nigériai csapat sem tűnik könnyen verhető ellenfélnek. Déli szomszédaink ráadásul győzelemmel rajtoltak, vagyis lépéselőnybe kerültek Messiékkel szemben.

1x2    
Argentína Döntetlen Horvátország
2.13 3.15 3.60

A fogadóirodáknál Argentína a mérkőzés esélyese, a dél-amerikai válogatott sikerére kettes szorzó körül lehet fogadásokat kötni a Tippmixprón, míg Rakiticék sikere három és félszeres szorzó körül mozog.

A vb-n szereplő csapatok kereteit és korábbi mérkőzéseit megtaláljátok a Foci-vb 2018 aloldalunkon!

A két válogatott legutóbb 2014 novemberében barátságos keretek között találkozott egymással, akkor a tartalékos horvát csapat 2-1-re alulmaradt a legjobbjaival felálló Argentínával szemben. Érdekesség, hogy akkor 1.40-es nyitóoddsot szabtak meg az Albiceleste sikerére.

Az első kör után mindkét válogatott rengeteg kritikát kapott. Argentin részről a szövetségi kapitány, Jorge Sampaoli került a célkeresztbe, akinek ismét felrótták, hogy nincsen B-verziója arra az esetre, ha az ellenfél betömörülve védi a kapuját. Az argentinok középen erőltették a támadásokat Izland ellen, ami egy nagy szenvedést eredményezett, bár ha Messi pontosabban céloz a büntetőnél, így is meglehetett volna a három pont.

A horvátok kapcsán is nagyon kritikus volt a helyi sajtó, hiszen bár nyertek Nigéria ellen, az afrikai alakulat rávilágított szomszédunk gyengeségeire. Zlatko Dalic kapitány is kapott a jóból, a szakírók azt kifogásolták, hogy a négy támadó szellemű játékos mellett Rakitic és Modric is nagyon feltolódott, így pedig szétszakad a csapat és túl sok területhez jutott az ellenfél.

 

Tudtad?

  • Horvátország utolsó 11 vb-meccséből 10 találkozó is 2,5 gól alatti végeredménnyel záródott, Argentínánál ez az arány 7/6.
     
  • A rendes játékidőt számolva mindkét válogatott öt mérkőzés óta veretlen a vb-ken.

 

A hírek szerint Sampaoli több helyen is változtatni fog a csapatán, így például kikerülhet a kezdőből Angel Di María, Maximiliano Meza, Lucas Biglia és Marcos Rojo is, bekerülhet viszont Marcos Acuna, Enzo Perez, Cristian Pavon és Gabriel Mercado is.

A két juvés sztárról, Higuaínról és Dybaláról nem szólt a fáma, de azért mi nagyon meglepődnénk, ha egyikőjük sem lenne ott a kezdőben, már csak az argentin közvélemény és a szakma komoly nyomása miatt is.

A horvátoknál Kramaric kerülhet ki a csapatból, a helyére pedig Brozovic kerülhet, akivel jóval defenzívebb felfogásúvá válhat a horvátok középpályája.

Messin egyre nagyobb a nyomás / Fotó: fifa.com

Fogadói szempontból ez a mérkőzés sem egyszerű történet. Argentína számára égetően nagy szükség volna a három pontra, a győzelem elmaradása esetén ugyanis az utolsó körben óriási lehet a nyomás Messiéken, ráadásul extrém esetben az is előfordulhat, hogy Nigéria elleni győzelem is kevés lehet a továbbjutáshoz.

Ha érdekel mit tippelnetek a Logibet vezető tippmesterei a mérkőzésre, nézd meg tippjeiket ITT és ITT.

Nyilván tisztában vannak ezzel a horvátok is, akik minden bizonnyal sokkal zártabban játszanak majd, mint legutóbb. Nagy kérdés, hogy Messiéknek mennyire sikerül kezelni a kialakult helyzetet, mert ha rosszul és a játékuk továbbra is görcsös lesz, azt azért a minőségi játékosokkal operáló horvátok ki tudják használni.

Véleményünk szerint Argentína most is a kapuba talál majd, de ahogy Izland, úgy Horvátország is jó lehet legalább egy gólra, hiszen a védelem a dél-amerikai óriás egyik gyenge pontja. A végeredményre így nem, de a BTS-re opcióra merünk tippelni.

 

  • Mindkét csapat szerez gólt@1.90   
186716
[2059603] 2018-06-21 20:00:00 Argentína - Horvátországx;

Kattints a képre és tippelj a meccsre Te is!