Foci-vb 2018

Hiába botlottak a nagyok, az oddsok alapján simán továbbjutnak

A topfavoritok közül Németország, Brazília és Argentína sem tudott nyerni, a továbbjutásuk mégis készpénznek vehető.

Neymarék beragadtak a rajtnál / Fotó: fifa.com

Nem unatkoztunk a világbajnokság hétvégi mérkőzésein, hiszen meglepetésből egyáltalán nem volt hiány. A végső győzelemre is esélyesnek tartott válogattak közül többen is betliztek a nyitó fordulóban, így a címvédő németek, a topfavorit brazilok és a Messivel felálló argentinok sem tudták megnyerni az első mérkőzésüket.

A vb-k történetében egyébként ez az első alkalom, hogy Brazília, Németország és Argentína sem nyerte meg az első meccsét.

A brazilok legutóbb az 1978-as argentínai világbajnokságon nem tudták győzelemmel kezdeni a szereplést, akkor a svédekkel játszottak 1-1-et. Neymarék a Svájc elleni remi után még mindig helyzetben vannak, hiszen a szerbek és Costa Rica ellen is jó esélyük lesz a három pont megszerzésére. A selecao zsinórban három nyeretlen mérkőzésnél jár a vb-n, a válogatott negatív rekordja négy nyeretlen mérkőzés egymásutánban.

A németek nagy meglepetésre még egy pontot sem tudtak szerezni, miután Joachim Löw legénysége 1-0-ra kikapott Mexikótól.

Figyelmeztető jel lehet a világbajnok németek számára, hogy eddig csak Argentína tudta magát kiverekedni csoportjából, ha címvédőként rögtön vereséggel nyitott. Az 1950-es olasz, a 2002-es francia és a 2014-es spanyol csapat egyaránt kiesett.

A fogadóirodák mindenesetre nem estek pánikba, hiszen a favoritok továbbjutását még mindig szinte készpénznek veszik. A kiesésre kínált szorzók terén a németek vezetnek ebben a mini rangsorban, a Nationalelf korai búcsúja jelenleg 3.25-ös szorzón fogadható az internetes irodáknál.

Továbbjut a csoportból?
  Igen Nem
Brazília 1.10 7.00
Németország 1.33 3.25
Argentína 1.28 3.50
Spanyolország 1.08 8.00

Kattints a képre a játékért!