Foci-vb 2018

1.80-ért szállíthatják tippünket az angolok

Vasárnap akadt meglepetés bőven, de a Southgate-legénységtől magabiztos győzelmet várunk Tunézia ellen.

A Háromoroszlánosok a torna meglepetéscsapata lehetnek. fotó: FIFA

Hétfőn este nyolckor Anglia is megkezdi a világbajnoki menetelését, első csoportmeccsén Volgográdban Tunézia nemzeti tizenegyével csap össze.

1x2    
Tunézia Döntetlen Anglia
7.50 4.15 1.45

Az angolok legutóbbi világbajnokságon aratott győzelmére valószínű csak a hű szurkolóik emlékeznek, hiszen egészen nyolc évet kell visszautaznunk hozzá - Dél-Afrikában 1-0-ra verték Szlovéniát. Abból a csapatból egyetlen egy játékos sem maradt az idei tornára, egyrészt a kiöregedés, másrészt a Gareth Southgate által indított új érának köszönhetően.

A Háromoroszlánosok csapata telis-tele van fiatal tehetségekkel, több játékos alig volt eddig válogatott. Jól mutatja az új korszakot, hogy a négy évvel korábbi brazíliai játékokon is mindössze öt játékos, Gary Cahill, Phil Jones, Jordan Henderson, Raheem Sterling és Danny Welbeck szerepelt. A csapat egy a vb-ken négy meccs óta tartó nyeretlenségi sorozatot szeretne megszakítani első meccsén és könnyebb ellenfelet aligha kaphatott volna ehhez a küldetéshez.

[2059620] 2018-06-18 20:00:00 Tunézia - Angliax
Bár a nagycsapat 52 éve ünnepelhette utolsó és egyben egyetlen vb-címét, az utánpótlásban akadt ok az örömre bőven. Nagyjából 12 hónappal ezelőtt ugyanis vb-győztes lett az U-20-as, két hónapra rá pedig az U-17-es csapat is.

Kane és társai az Oroszországba vezető úton többször nyújtottak lenyűgöző játékot, sőt sokakat annyira meggyőztek, hogy a döntőbe várják őket. A selejtező csoportjukban nyolc győzelemmel és két remivel zártak, és ami igazán rémisztően hathat ellenfeleiknek, hogy ezalatt csupán háromszor rezegtették meg a hálójukat.

Anglia#england-england-8491#5

Mesterük, Gareth Southgate szentül hisz benn, hogy ez a gárda elsöpörheti az utóbbi évtizedek fájó kudarcait és újra kivívhatja a világ tiszteletét. "Úgy gondolom a történelmünk segíthet abban, hogy megértsük miben is kell fejlődnünk és mit kell tennünk.

Ettől függetlenül nem kell, hogy a múlt súlya a csapatra üljön. Ez egy friss gárda, legtöbbjük alig volt még a nemzeti trikóban. Előttük a jövő és arra kell gondolniuk, hogy miket érhetnek el.

Hétfői ellenfelüket már a nevük hallatán sokan leírják, pedig pár nappal korábban az utolsó felkészülési meccsükön majdnem 0-0-ra tartották a vb-esélyes spanyolokat. Végül Iago Aspas késői gólja megmentette a hispánokat, ám ha kicsit visszakeresünk láthatjuk, hogy ez volt az első veresége Tunéziának bő egy év alatt. Ebben a periódusban ötöt nyertek és négyet ikszeltek - a kvalifikációs csoportjukat is veretlenül vitték végig Kongó, Líbia és Guinea ellen. 

Tunézia#tun-tunisia#5

A csapat szövetségi kapitánya, a helyi legenda a következőket mondta a párharc előtti sajtótájékoztatón, kiemelve, hogy az angolok összes játékosa a Premier League-ben rúgja a bőrt. 

A torna egyik legjobb gárdájával játszunk, de készen állunk a meccsre. Minden játékosuk a Premier League-ben játszik, ami természetesen különösen jó nekik.

Azonban a mi generációnk is minőségi, így a célunk, hogy elérjük a nyolcaddöntőt. Ez nem tűnik elérhetetlennek, látva ahogyan játszottunk a felkészülési meccseken."


A párharcon - hasonlóan a vb eddigi meccseihez - kevés találatra van kilátás és mivel az angolok jóval minőségibb kerete szállíthatja a győzelmet, így ezt egybekötve a maximum három találattal egész pofás kis szorzót csíphetünk meg. 

Tunézia - Anglia
hatharom.com
Anglia és 3.5 gól alatt
@1.80
Fogadási határidő: 20:00
[2059620] 2018-06-18 20:00:00 Tunézia - Angliax;