Foci-vb 2018

Öt fiatal tehetség, akire érdemes lesz figyelni a vb-n - videó

  • gb1

A csütörtökön rajtoló tornán mindenki a rutinos sztároktól várja a megváltást. Ez a pár fiatal azonban ellophatja a show-t.

Már csak néhány óra és a világ jelenlegi 32 legjobb futballcsapata megkezdi a küzdelmet a sportág legnagyobb elismeréséért, a FIFA World Cup Trophyért. Természetesen a legnagyobb figyelem szokás szerint a korszakos zsenikre szegeződik, pedig több feltörekvőben lévő tehetség, illetve trónkövetelő próbálja majd előlük elhappolni a rivaldafényt.

Ismerős arcok. fotó: Sportskeeda

Az alábbiakban öt rendkívül izgalmasnak ígérkező fiatal sztárt szedtünk össze, akik derült égből villámcsapásként hódíthatják meg Oroszország és a világ futballszerelmeseinek szívét. Valójában egyikük sem igényel különösebb bemutatást, de pár sorban azért összeszedtük, miért is érdemes kihegyezett figyelemmel kísérni őket.

Joshua Kimmich (Németország)

A címvédő die Mannschaft a német utánpótlásrendszernek köszönhetően az egyik legmélyebb kerettel rendelkezik, így a 23 fős keretben a fiatal játékosokból sincs hiány. 

Ennél fogva nehéz is egy játékost kiemelni, de talán a legméltóbb erre a Bayern München büszkesége, Joshua Kimmich, aki mióta a Lipcséből a bajorokhoz érkezett, kihagyhatatlan lett mind klub- mind válogatott szinten.

A 23 éves jobb bekk technikai tudása miatt a középpályán is bevethető, de gyorsasága miatt jobban fekszik neki az immár bebetonozott posztja, ahol felfutásaival és hajszálpontos passzaival a támadásokból is oroszlánrészt vállal.

 

Kylian Mbappé (Franciaország)

Listánk legfiatalabb csillaga talán az utóbbi évtized legnagyobb szenzációjaként robbant be a köztudatba a Monacóban nyújtott teljesítményével. A 2016/17-es szezonban hatalmas segítségére volt klubjának a bajnoki cím elhódításakor és a BL-elődöntőbe jutásnál egyaránt. 

A még mindig csak 19 éves támadó lába előtt már így is ott hever a fél világ és ha ismét előrukkol egy szenzációs sorozattal, akkor a közeljövőben Henry-i magasságokba is emelkedhet.

 

Gabriel Jesús (Brazília)

A Manchester City malmára masszív hasznot hajtott a brazil tehetség, aki 2017-ben érkezett a Palmeirasból az Etihadba. Nem csak hazájával, de vele szemben is hatalmasak a várakozások, bár egyelőre szerencséjére kicsit megbújik Neymar egója mögött. 

A trófeák ízébe már a Cityben (PL bajnok 2018) és a brazil nemzeti gárdában (olimpiai arany 2016) is belekóstolt és az Aranycipő egyik esélyeseként Jesús újra bizonyíthatja, hogy ő lehet a következő évtized egyik legnagyobb sztárja.

 

Paulo Dybala (Argentína)

A La Albiceleste hiába tudja soraiban történelmének messze egyik legjobb játékosát, Lionel Messit, utoljára Maradona aranykezének köszönhetően 1986-ban emelhették magasba a trófeát.

A Barcelona és a futballtörténelem egyik legnagyobb játékosának most (is) komoly segítsége lesz, hiszen négy éve Higuaínnal karöltve menetelt a döntőig, immár pedig a szintén juventusos Dybalával kiegészülve indul majd csatába. A Zebrák üdvöskéjét folyamatosan bombázzák ajánlatokkal, de egyelőre hű maradt Torinóhoz.

Az argentin szurkolók tehát bőségesen el vannak látva a támadószekcióban, ám nem is ez, hanem a védelmük adhat okot aggodalomra az elkövetkezendő hetekben.

 

Marcus Rashford (Anglia)

Végül, de nem utolsó sorban itt van még a Manchester United 20 éves tehetsége, aki ha nem zuhannak ki az angolok a csoportból, szintén jó eséllyel pályázhat a legjobb fiatal játékos címére.

A Háromoroszlánosok Beckham, majd Rooney óta várnak egy igazi szupersztárra és hála a válogatott környezetet rendbeszedő Gareth Southgate kapitánynak, Rashford a legmagasabb szinten is megmérettetheti magát és a szigetlakók reményei szerint Kane-nel párban sokáig repítik majd a csapatot.

Szerintetek ki lesz a vb legjobb fiatal játékosa?