Foci-vb 2018

Ezzel a két tippel próbálkozunk a vb nyitómeccsén

A házigazda Oroszország mérkőzésével csütörtökön elrajtol a 21. labdarúgó-világbajnokság!

Fotó: fifa.com

Csütörtökön magyar idő szerint öt órakor az Oroszország - Szaúd-Arábia találkozóval megkezdődik a várva várt világbajnokság. Az első napon csak egy mérkőzés kerül megrendezésre, a továbbjutás szempontjából azonban meglehetősen fontos 90 perc vár mindkét együttesre.

1x2    
Oroszország Döntetlen Szaúd-Arábia
1.43 4.15 8.50

A fogadóirodák számaiból is látható, hogy a világranglista 70. helyén (!) álló Oroszország a nyitómérkőzés egyértelmű esélyese, pedig a szaúdi válogatott három hellyel megelőzi vendéglátóját a FIFA-rangsorban. Ez a lista mondjuk túl sokat nem számít, mindenesetre sokan vannak azon a véleményen, hogy a Szbornaja győzelme (és továbbjutása) meglehetősen kérdőjeles.

A vb-n szereplő csapatok kereteit és korábbi mérkőzéseit megtaláljátok a Foci-vb 2018 aloldalunkon!

Merthogy Oroszország vb-felkészüléséről nehéz bármit, de főleg jó dolgokat mondani. Rendezőként az oroszoknak nem kellett selejtezniük, így pedig gyakorlásnak maradtak a barátságos meccsek, illetve tavaly nyáron a Konföderációs Kupán való részvétel. Ott az oroszok nem élték túl a csoportkört, csak Új-Zélandot sikerült legyőzniük, a portugáloktól és a mexikóiaktól viszont egyaránt kikaptak.

A felkészülési meccsek sem éppen úgy alakultak, ahogy azt a rendezőnél elvárták: utoljára 2017 októberében sikerült győzniük, azóta hét meccsen három döntetlen és négy vereség a csapat mérlege.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az oroszok nem éppen a "futottak még" kategóriából választottak ellenfeleket, hiszen többek között Argentína, Spanyolország, Brazília és Franciaország ellen is pályára léptek.

Oroszország#rus-russia#5

Szaúd-Arábia a vb-selejtezőcsoportjában a második helyen végzett Japán mögött, így egyenes ágon harcolta ki a vb-n való részvételt. Az elmúlt egy évben rengeteg meccset játszott le az arab válogatott, az ellenfelek között jó pár európai együttes is volt, ami azért lehet érdekes, mert segíthet belőni a szaúdiak erejét.

A felkészülés közvetlen finisében Algériát és Görögországot legyőzte, Olaszországtól, Perutól és Németországtól azonban vereséget szenvedett Szaúd-Arábia.

Szaúd-Arábia#ksa-saudi_arabia#5

Kattints a képre és tippelj Te is a vb-re!

Az orosz együttes legnagyobb hiányossága, hogy a keretben jóformán nincsenek igazi klasszisok, alig akad már, aki nem az orosz ligában keresi a kenyerét, az Arsavin- és Pavjucsenko-féle minőségi játékosok pedig kikoptak a csapatból. Ez leginkább a támadószekciót érinti, így a masszívan védekező együttesek ellen gondban lehet a Szbornaja. A legtöbbet Dzagojevtől és Samedovtól várják a szurkolók,de meglehetősen hangulatemberek mindketten, így nagy kérdés, milyen formában kezdik el a vb-t.

A szaúdi csapatban mindössze három spanyolországi légióst találunk, a keret többi tagja a szaúdi ligában keresi a kenyerét. Bár a térség futballja fejlődik, az arab bajnokságok messze elmaradnak még az európaiaktól és így például az orosz pontvadászat erejétől is.

Éppen ezért gondoljuk úgy, hogy ezt a meccset - ha nem is könnyedén - de az orosz válogatott képes lesz megnyerni, viszont a gólok számát illetően nem várunk túl magas eredményt.

 

  • Oroszország nyer és 3,5 gól alatt@1.75  
     
  • Oroszország -1 (ázsiai hendikep)@ 1.76

 

[2059521] 2018-06-14 17:00:00 Oroszország - Szaúd-Arábiax;