Tenisz

Újra pályán Federer, erős tippünk van a meccsére

  • Cesc18

Megizzadhat a győzelemért Roger Federer a német Mischa Zverev ellen a stuttgarti nyolcaddöntőben.

Felébred tavaszi álmából a helvét géniusz, a komplett salakszezon kihagyása után kedden újra pályára lép Roger Federer. A tavalyi és tavalyelőtti évhez hasonlóan, ismét Stuttgartban kezdi meg a füves pályás idényt. 

Tavaly nagy meglepetésre Federer már az első meccsén búcsúzott Stuttgartban. - Fotó: ATP

Federernek a MercedesCup trófea még hiányzik a vitrinjéből, miután egy éve óriási meglepetésre Tommy Haas-tól kapott ki, míg az azt megelőző kiírásban az elődöntőben Dominic Thiem ellen vérzett el. A döcögős kezdésben mindkét esetben közrejátszhatott az, hogy tavasszal nem vagy alig játszott tétmeccset. Hiába kezdi korán az edzéseket füvön, az éles mérkőzés mindig más kávéház és még az ő rutinjával sem egyszerű a nyitómeccs. Most ráadásul Mischa Zverev személyében egy igen kellemetlen ellenféllel kell majd megharcolnia. 

Ugyan az egymás elleni mérlegük 5-0-s Federer fölényt mutat, ám a tavalyi két füves pályás meccsük szoros csatát hozott. 

Zverev remekül él ezen a borításon, hiszen jó első szervája van és otthonosan mozog a hálónál. Jó és rossz emlékei is vannak Federer ellen. A 2013-as 0-6, 0-6-ra nyilván nem szívesen emlékszik vissza, a tavaly Halléban és Wimbledonban vívott meccseikre viszont építhet. 

Fogadás a győztesre    
Roger Federer Mischa Zverev
1.10 5.00
Fogadási határidő: 15:00

A németnek most van a legjobb esélye arra, hogy szettet fogjon a svájci ellen, hiszen ahogyan azt fentebb ecseteltük, Federer ilyenkor a legsebezhetőbb. Két éve Taylor Fritz ellen döntő szettben tudott csak nyerni, míg tavaly ugye rögtön kikapott Haastól. 

Zverev nem kezdte rosszul a tornát, Mihail Youzhny-t kettőben verte úgy, hogy egyszer sem veszítette el az adogatását. Ha jó százalékban sikerül behoznia az első szerváit, akkor lehet igazán ellenfele Federernek.

Nehéz lenne vitatkozni azzal, hogy Roger a meccs favoritja, ám a játékok számának határát bántóan alacsonyan húzták meg. Ha a tavalyi két füves pályás meccsükből indulunk ki, illetve abból a tényből, hogy Fednek Stuttgartban döcögősen szokott sikerülni a rajt, akkor könnyedén 21.5 fölé kúszhatnak.

  • Játékok száma - 21.5 felett @ 1.81