Bulvár

Éhségsztrájk egy börtönben a vb miatt

Amíg nem javítják meg a börtön televízióit, addig nem esznek egy argentin börtön elítéltjei.

Az egész világot lázban tartja a csütörtökön kezdődő labdarúgó-világbajnokság, ilyenkor még a némák is hangosan szurkolnak és még a sánták is két lábon ugrálva tombolnak kedvenceik góljainak. Egy argentin börtönben azonban sanyarú a sorsa néhány elítéltnek, akik nyílt levélben követelik, hogy láthassák az Albiceleste mérkőzéseit.

Ez a hiba még Jorge Sampaolit is felháborítja! - Fotó: Twitter

A Buenos Airestől délre található Chubut tartomány Puerto Madryn nevű börtönében ugyanis napok óta nem működnek a kábel tv-s rendszerek, ami komoly felháborodást váltott ki a vélhetően amúgy sem túl békés lakókban.

A kiáltványban a lakók rávilágítanak, hogy joguk van a televíziózáshoz és a vb megtekintéséhez, így nyomatékosan kérik az illetékes szerveket, hogy minél hamarabb javítsák meg a készülékeket. Amíg viszont ez nem történik meg, a rabok nem hajlandóak ebédet és vacsorát fogyasztani.

Nagy kérdés, hogy vajon elkerülhető lett volna-e ez a helyzet a raboknak...?!

Argentína szombaton kezdi meg világbajnoki szereplését, ahol is először Izlanddal, majd Horvátországgal, végül Nigériával csap össze. Az Albiceleste vb-sikerére jelenleg 10-szeres pénzzel fogadhatunk a    -n.