Foci-vb 2018

Botrány a spanyoloknál, kirúgták Lopeteguit

Egy nappal azután, hogy a Real Madrid bejelentette, hogy Julen Lopetegui veszi át a királyi gárda irányítását, a spanyol szövetség menesztette a szövetségi kapitány posztról a trénert.

Lopetegui bukta élete első vb-jét a madridi meló miatt / fifa.com

Mindössze egyetlen nappal a világbajnokság rajtja előtt óriási botrány robbant ki a spanyol válogatott háza táján.

Mint ismert, kedden délután a Real Madrid hivatalos honlapján jelentette be, hogy megegyezett a jelenleg a spanyol válogatottat irányító Julen Lopeteguival, így az 51 éves szakember veszi át Zinedine Zidane-tól a királyi gárda irányítását.

Lopetegui kinevezése sokakat meglepett, hiszen egyrészt a jelöltek között sokkal nagyobb nevekkel dobálózott a sajtó, másrészről a válogatott élén kiváló munkát végzett és ennek folyamán nemrégiben hosszabbította meg szerződését a spanyol szövetséggel.

Éppen ez a tény verte ki a biztosítékot, Luis Rubiales, a Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) elnöke állítólag már kedden ki akarta rúgni a trénert az árulása miatt, de a spanyol Marca szerint a játékosok erős ellenvetésüket fejezték ki.

Végül szerdán mégis megtörtént a hihetetlen és a torna egyik favoritjának tartott Spanyolország két nappal a portugálok elleni nyitómeccs előtt kirúgta a szövetségi kapitányt.

 

A sajtóban megjelent hírek szerint a játékosok - főleg a madridiak - próbálták jobb belátásra bírni az elnököt, ám végül nem jártak sikerrel. Rubiales közölte, ennek ellenére a játékosok biztosították arról, hogy az új stábbal is minden megtesznek majd Spanyolország világbajnoki győzelméért.

Arról egyelőre nem adtak tájékoztatást, hogy ki ugrik be Lopetegui helyére, de gőzerővel dolgoznak a megoldáson, hamarosan pedig újabb bejelentés várható.

A spanyol csapat péntek este Portugália ellen vívja a nyitómeccsét, a B csoport rangadójának szorzói viszont a bejelentést követően azonnal mozgásba lendültek, így aki a portugálok pontszerzésére akar fogadni, az tegye meg minél előbb!

Update: Gyorsan döntött Lopetegui helyetteséről a szövetség, Portugália ellen Fernando Hierro irányítja majd a válogatottat. A 89-szeres válogatott játékosnak menedzseri tapasztalata szinte egyáltalán nincsen, sportigazgatóként dolgozott a Lopetegui oldalán az elmúlt években.

[2059589] 2018-06-15 20:00:00 Portugália - Spanyolországx;