Foci-vb 2018

Ahhoz képest, hogy 13-as a szorzó, elég jó kis tippnek tűnik

Vajon melyik válogatott szerzi a legkevesebb gólt a világbajnokságon? Ezt a témát járja körül cikkünk.

A világbajnokságra való tekintettel a fogadóirodák többsége alaposan rálépett a gázpedálra és a szokottnál jóval szélesebb fogadásai lehetőséget kínál a játékosoknak. Ennek köszönhetően számos speciális fogadást köthetünk az oroszországi viadalra, ez pedig természetesen szerkesztőségünket sem hagyta hidegen. Mostani cikkünkben olyan megoldással próbálkozunk, amelyet a legkevesebb gólt szerző csapatok piacáról állítottunk össze.

A 32 csapatos oroszországi világbajnokság válogatottjai között jó pár outsiderként aposztrofált együttest találhatunk és természetesen a 'legkevesebb gólt szerző csapat' piacon is ezek a válogatottak állnak az élen.

Az 'élen' Panamát találjuk 7-szeres szorzóval, majd Szaúd-Arábia következik nyolcszoros oddsával, majd Irán, Ausztrália, Costa Rica, Tunézia, Dél-Korea és Marokkó egyaránt 13-szoros szorzóval csábítja a fogadókat.

Kicsit átnyálazva a csoportokat és a mérkőzéseket, most megpróbáljuk leszűkíteni ezt a kört egy négyes fogatra, ha pedig jól működik a szelektálásunk, így is szép profitra tehetnénk szert.

Legkevesebb gólt szerző csapat 
Panama 7.00
Szaúd Arábia 8.00
Irán 13.00
Ausztrália 13.00
Costa Rica 13.00
Tunézia 13.00
Dél-Korea 13.00
Marokkó 13.00

Panama Belgiummal, Angliával és Tunéziával szerepel a G jelű csoportban, a továbbjutásra kínált szorzója pedig kereken 10-szeres, vagyis óriási bravúr volna ha a közép-amerikai alakulat ott lenne a nyolcaddöntőben.

Panama 2018-ban négy európai válogatott ellen is pályára lépett felkészülési mérkőzésen, a dán, svájci, északír és norvég csapat is lenullázta azonban a karibi ország csapatát. Az angol-belga duó ellen ebből kiindulva nem nagyon fog gólt szerezni Panama, Tunézia pedig az egyik legjobb afrikai alakulatként éppen az erős védekezéséről híres, amit jól bizonyít, hogy mindössze egy gólon tartották a spanyolokat is néhány napja.

A szorzók alapján Szaúd-Arábiától sem várhatunk sok találatot. Az arab ország csapata az orosz, uruguayi, egyiptomi trióval néz majd farkasszemet az A jelű kvartettben. A fogadóirodák a negyedik helyre várják a csoportban a szaúdiakat, azonban a felkészülés során a németek és az olaszok ellen is tisztesen helytálltak (2-1, 2-1), a tartalékosabb görög csapatot pedig májusban 2-0-ra legyőzték.

Az orosz és az uruguayi válogatott ellen nem biztos, hogy összejön a gólszerzés, de Egyiptommal lehet egy ki-ki meccs, így a szaúdiakat mi mindenképpen a panamai válogatott mögé sorolnánk.

A bukmékeri rangsorban cikkünk megírásakor a következő hat válogatott is 13-szorzóval fogadható, csakhogy Irán összes góljainak a számára nyitott piacon ugyanúgy 1,5 gólon húzták meg a line-t, mint Panama és Szaúd-Arábia esetében.

Az oddsoknál mégis komoly különbségek vannak, így ezek alapján egyértelmű a számunkra, hogy Iránra fogadni value betnek tűnik.

Az arab válogatott a portugál, spanyol, marokkói trióval meccsel majd, az Eb-címvédő luzitánok és a nyolc évvel ezelőtti győztes spanyolok ellen pedig nem igazán lesz esélyük - még a góllövésre sem.

A marokkói csapat ellen lehet leginkább keresnivalójuk, de mivel a csoport két outsidere egymás ellen kezdi a vb-t, a nyitómeccsek okozta feszültség is idegeskedés könnyen underes meccset szülhet ebben a párosításban.

A csapat összesített gólok piacon Szaúd-Arábia, Panama és Irán kapott tehát egyedül 1,5 gólos határt, így mi erre a trióra ráeresztünk egy-egy egységet, így

ha közülük lövi valaki a legkevesebb gólt, akkor legrosszabb esetben is 2.33-as szorzót foghatunk.

Szingli fogadásként viszont nálunk Irán a favorit, a magas szorzó és a fentebb taglalt ellentmondás miatt.

Mit gondoltok?

Legkevesebb gólt szerző csapat *
hatharom.com
Irán
Odds: 13.00
Fogadási határidő: Csütörtök 17:00
*Ahol a választások holtversennyel végeznek, ott a tét összegét a holtverseny választások számának megfelelően elosztják és a teljes szorzóval fizetik

Kattints a képre a játékért!