Átigazolás

Rekordáron erősíthet a Real, a PSG pedig a Chelsea-től csenhet

  • gb1

Minden szem a vb-re figyel, de a legnagyobb klubok eközben már nagyban készülnek elő a torna utáni uborkaszezonra.

A Lazio 23 éves középpályása, Szergej Milinkovics-Szavic üstökösként robbant be a köztudatba. A rendkívül komplex focistát Európa legnagyobb klubjai monitorozzák és korábban a PSG-t, a Manchester Unitedet és a Manchester Cityt is összeboronálták vele. Pep Guardiola tavaly nyáron elismerően beszélt Milinkovics-Szavics képességeiről és nagy csodálója a középpályás játékának - könnyen lehet, hogy a katalán tréner bombázta 200 milliós ajánlattal még februárban.

Sokáig úgy tűnt, hogy végül a Vörös Ördögök lesznek a befutók, ám a Real Madrid egy házi klubrekordot jelentő ajánlattal ostromolja - és könnyen lehet hogy happolja el Szavicsot az angolok elől, állítja az Il Messaggero római sportlap.

A Blancók 150 millió eurós vételárat kínáltak fel a Laziónak plusz 20 milliós teljesítmény alapú bónuszt. Ez jóval meghaladja Bale 100 milliós, anno világrekordot jelentő árát, ráadásul Európa valaha volt legtöbbet érő focistájává is tenné a szerbet.

Közel a megegyezés, de a játékos csak a vb után dönt. fotó: YT


Kante hazatér?

A 2016-ban Leicesterrel, majd 2017-ben Chelsea-vel angol bajnok N'Golo Kante a csalódást keltő szezon miatt könnyen lehet, hogy Párizsban folytatja pályafutását. A francia Paris United nevű lap szellőztette meg, hogy a 2017-es esztendő Premier League év játékosának választott középpályás ügynöke mindenáron nyélbe akarja ütni az átigazolási üzletet a PSG-vel. Az újdontsült Ligue 1 bajnok a sportigazgatóját, Antero Henrique-et küldte Londonba tárgyalni, ám hasonlóan Szavicshoz, az ügy végére a vb után kerülhet majd pont.

Természetesen mindkét ász képviseli hazáját a csütörtökön rajtoló világbajnokságon, Franciaország az F csoportban, Szerbia pedig az E jelű kvartettben küzd majd a legjobb 16 közé jutásért. Egy jó szerepléssel feljebb, egy csalódást keltővel pedig természetesen akár lejjebb is tornászhatják árucédulájukat.

[2059595] 2018-06-16 12:00:00 Franciaország - Ausztráliax;
[2059608] 2018-06-17 14:00:00 Costa Rica - Serbiax;