Felkészülés

Bátor triplázós tippre hajtunk a nap meccsén

A nemzetközi színtéren igazi csemege a francia-olasz párharc, amely valószínűleg pénteken sem fog csalódást okozni.

Franciaország nemzeti tizenegye az olasz válogatottat fogadja pénteken 21:00-kor a nizzai Allianz Riviera stadionban. A világbajnokság kezdőrúgása kevesebb, mint két hét múlva esedékes, így valószínűsíthető, hogy már majdnem a végleges csapatot láthatjuk a pályán.

1x2    
Franciaország Döntetlen Olaszország
1.62 3.65 5.50

A Les Bleus felkészülése az oroszországi vb-re remekül halad, ám az első komoly teszt csak most következik számukra. 2018 első barátságos meccsén igaz, hogy 2-0-ról óriási meglepetésre 3-2-re kikaptak Kolumbia ellen, ám azóta sokkal meggyőzőbb játékkal mindkét párharcukat nyerték. Március végén a házigazda oroszokon 3-1-es, hétfőn pedig az íreken 2-0-ás diadalt arattak.

[2679177] 2018-06-01 21:00:00 Franciaország - Olaszországx

A keret mélysége figyelemre méltó és a támadó szekció például olyan világsztárokkal tűzdelt, mint  Antoine Griezmann, Olivier Giroud, Ousmane Dembélé vagy Kylian Mbappe. A minőség nem csak az első sorban bitang, a középpályán olyan spílerek várnak bevetésre, mint Paul Pogba és N’Golo Kante. Hátul Samuel Umtiti, Raphael Varane, Benjamin Mendy, és Presnel Kimpembe számít húzónévnek, a kapujukat pedig a rutinos Hugo Lloris védi, aki egyben a csapatkapitány is. Nem árulunk el újdonságot azzal, hogy egytől egyig a világ legjobb klubjaiban rúgják a bőrt.

A fiúk a vb-selejtező csoportjukat simán megnyerték, igaz Deschamps kapitányt több kritika is érte a néhol inkonzisztens teljesítmény miatt. Az első blama a svédek elleni vereség volt, majd otthon csak remire jutottak Luxemburg válogatottjával.

Hazai környezetben ennek ellenére sziporkáznak - a legutóbbi nyolc meccsükön hétszer vágtak minimum két gólt és ezekből hatot meg is nyertek.

fotó: BoxScore

Az olasz válogatott könnyű nyárnak néz elébe, hiszen az idei vb-t csak a lelátókról, tv-ből követhetik. A szövetség a történelmi kudarc után elkezdte a gárda újjáépítését és első lépésként leigazolta Roberto Mancinit. A mester nem is habozott és egyből egy megosztó húzással indított: hosszú idő után újra behívta Mario Balotellit. A csatár őt igazolta, hiszen első meccsén góllal hálálta meg a bizalmat Szaúd-Arábia ellen.

Az Azzurri visszatérő fenegyereke, Super Mario most  félig hazai pályán játszhat, a Nice-ben pedig szépen termelte otthon a gólokat.

A biztató jelek ellenére akad ok az aggodalomra bőven, mivel idegenben egyáltalán nem brillíroznak. Jól mutatja ezt, hogy az utóbbi öt túrájukon csak egy siker jött össze, ellenben háromszor zakóval távoztak. A csapat lelke, Giorgio Chiellini már közel sem a régi, Buffon visszavonult, persze nagy nevekből így sincs hiány, ám a minőségi mérleg bőven a franciák felé billen.

[2679177] 2018-06-01 21:00:00 Franciaország - Olaszországx;5

Egymás elleni eredményeiket tekintve is a Les Bleus áll jobban. Az utóbbi hét párharcukból négyet nyertek és csak egyszer hasaltak el. Mind a négy győzelem alkalmával minimum kettőt vágtak az Azzurrinak.

Ez a tendencia könnyen lehet, hogy folytatódik pénteken is, nem véletlen, hogy a bukik szerint esélyesebb, hogy a hazaiak több mint 1.5 gólt szereznek (1.75), mint nem. Nos, mindent összevetve nem valószínű, hogy történelmi gálameccsnek lehetünk majd szemtanúi, de azért a presztízs elég tét szokott lenni az ilyen derbiken. Az olaszok meg akarják mutatni a világnak, hogy ott lett volna helyük a vb-n, ám aligha várható, hogy az Allianz Rivierából győzelemmel távoznak - szerintünk egy góllal jobbak lesznek a franciák.

 

  • Hendikep 0-1 - Döntetlen @3.30    
     
  • Mindkét csapat szerez gólt + Gólszám 2.5 - Igen és több @2.60    

 

[2679177] 2018-06-01 21:00:00 Franciaország - Olaszországx;