NB I

Fradi-Újpest csata lehet a gólkirályi címért

  • varin

Varga Roland jelenleg a favorit, de a Honvéd és az Újpest támadója is versenyben van még.

Véghajrájához közeledik az NB I-es küzdelem, 270 játékperc múlva megtudjuk, hogy a Videoton vagy a Ferencváros nyeri-e a bajnoki címet. A rendkívül szoros versenyfutás mellett a gólkirályi cím sem lefutott még, erre jelenleg a három budapesti sztárcsapat egy-egy delegáltja pályázik. Lássuk az oddsokat!

Ki nyeri a gólkirályi címet?
Varga Roland (17) 1.90
Davide Lanzafame (16) 2.35
Novothny Soma (15) 3.00
Böde Dániel (12) 51.00

A favorit és a listavezető továbbra is Varga Roland, akinek előnye már csak egyetlen gól. A jobboldali szélső játékos tavasza messze elmarad az ősztől, hogy mást ne mondjunk, az utolsó 12 meccsén csupán négyszer talált be. A Fradi azonban még a Honvéd, a Diósgyőr és a Balmaz ellen játszik, márpedig ez három olyan mérkőzés, ahol többször is eredményes lehet. Mellette szól egyébként az is, hogy idén már ennek a három csapatnak lőtt gólt, öt meccsen összesen ötöt.

Az oddsok alapján a második helyen Lanzafame áll, aki nincs is rossz formában - amit a paksi két gólja is mutat -, ám ne felejtsük el, a Honvéd játszik még a Fradival és a Vidivel, de a Vasas elleni meccs sem tűnik könnyűnek. Az olasz sztár idén az említett három csapatnak csupán egy gólt lőtt.

Fotó: Archív

Szerintünk Novothny Somának valamivel jobb esélye van megelőzni Vargát, az újpesti csapatnak ugyanis következik a Haladás, a Mezőkövesd és a Debrecen. A lila-fehérek fiatal tehetsége ősszel Kövesden triplázni tudott, tavasszal pedig 1-1 gólt jegyez mindhárom említett csapat ellen.

51-szeres szorzóval fogadhatunk még Böde Dánielre, aki 12 gólnál jár, a tavalyi gólkirály Eppel Mártonra, aki szintén egy tucatnál tart, illetve a 13 gólos Danko Lazovicsra is, ám ő idén már csak két bajnokin léphet pályára.

Mi egyébként még szeptember elején 4-szeres szorzóval tippeltünk Varga sikerére, így a profit szinte már biztos számunkra.

11601#00
239099