Női kézi BL

Román-veréssel juthat a BL-döntőbe a Győr

Hétvégén a budapesti Papp László Arénában rendezik meg a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjét. A győri lányokra roppant nehéz meccs vár, az elődöntőben ugyanis keleti szomszédunk kirakatcsapatával meccselnek.

A CSM Bukaresttel találkozik az elődöntőben a Győr. - Fotó: ehfcl.com

Elérkezett az érdemi rész a női kézilabda Bajnokok Ligájában, hétvégén rendezik a négyesdöntőt, amelynek ezúttal is a Papp László Budapest Sportaréna ad otthon. Minden magyar szempár a Győr meccsére tapad majd, a szombati elődöntőben az ETO a román CSM Bukaresttel néz farkasszemet.

1x2    
Győr Döntetlen CSM Bukarest
1.72 7.50 2.38

A Győr a sorozat címvédőjeként várja a finálét, az előző szezonban ugyanis a Vardar Szkopjét győzte le hosszabbítást követően Ambros Martín csapata a fináléban. Ha sikerülne a duplázás, az történelmi tett volna, ugyanis eddig sem a női, sem a férfi szakágban nem sikerült dupláznia egyetlen csapatnak sem, amióta a Final Four bevezetésre került.

A zöld-fehéreknél Nora Mörk, Tomori Zsuzsanna és Jana Knedlíková biztosan kihagyja a hétvégét, mindhárom játékos meghatározó, de ezúttal főleg a cseh kézilabdás hiánya okozhat problémát, a jobb szélen ugyanis Bódi Bernadettnek nem lesz váltótársa. Ugyanakkor a sérülésből felépült Nycke Groot és Stine Oftedal ott lesz a pályán.

"Picit hosszabb időt vett igénybe felépülésem, mint vártam, de nagyon örülök, hogy visszatértem. Végre én is részt vehetek egy négyesdöntőben, ami nagyon sokat jelent számomra, hiszen ez a legnagyobb esemény a női kézilabda világában" - kezdte Oftedal az ehfcl.com-nak. "Jók az esélyeink, de nincs kétségem afelől, hogy roppant kemény hétvége vár ránk. Nagyon kell koncentrálnunk, mivel ezen a két napon bármi megtörténhet."

A győriek egyébként jó passzban várják a mérkőzést, hiszen a Ferencváros elleni szuperrangadót behúzták, lépéselőnyben vannak a bajnokságban, a Magyar Kupát pedig már megnyerték. A csapat január vége óta nem szenvedett vereséget, akkor épp a CSM Bukarest otthonában kapituláltak Görbicz Anitáék.

A felek egymás elleni tétmeccseinek eredményei
Dátum Liga Mérkőzés Eredmény
26.02.18 BL Győri ETO CSM Bukarest 28 : 24
26.01.18 BL CSM Bukarest Győri ETO 28 : 22
04.11.16 BL Győri ETO CSM Bukarest 33 : 25
28.10.16 BL CSM Bukarest Győri ETO 24 : 27
08.05.16 BL CSM Bukarest Győri ETO 29 : 26 (22 : 22)
28.02.16 BL CSM Bukarest Győri ETO 22 : 24
06.02.16 BL Győri ETO CSM Bukarest 28 : 22

Ami a románokat illeti, a januári meccsen a csúcson voltak, simán verték a Győrt, viszont februárban nagyjából ugyanolyan simán ki is kaptak a zöld-fehérektől. A CSM erősen visszaesett, aminek edzőváltás lett az eredménye, március közepén Helle Thomsent ismét Per Johansson érkezett.

A csapat formája ugyanakkor nem sokat változott, a Metz gárdáját a BL-negyeddöntő odavágóján leiskolázták Cristina Neaguék, a visszavágón viszont héttel kikaptak, s mostanság a román bajnokságban is szenvednek. Mindez pedig annak köszönhető, hogy nincs csapategység a románoknál, köszönhetően a megannyi sztárnak. Ennek pedig egy páran már hangot is adtak, például Isabelle Gulldén, aki nyáron Franciaországba távozik.

Nevek alapján erősebb a bukaresti gárda, de az előbb említett tényezők, illetve a hazai pálya előnye miatt a bukmékereknél a Győr felé billen a mérleg nyelve. A      háromesélyben mindössze 1.72-szeres pénzt kínál a győri csapatra, míg a bukarestiekre 2.38-szoros oddson lehet fogadni. A magyar továbbjutásra 1.55-szörös, míg a románra 2.15-szörös szorzót ajánl az állami iroda, míg a gólok számának határát 49,5-nél húzta meg.

1x2    
Rosztov Döntetlen Vardar Szkopje
2.17 7.00 1.87

A másik elődöntőt az orosz Rosztov, és a macedón Vardar Szkopje vívja a Győr-CSM Bukarest találkozót követően. A bukmékereknél egy hajszállal a szkopjei csapat az esélyesebb, amely gárdának egyébként ez lesz az utolsó komoly erőpróbája, miután nyáron atomjaira hullik a csapat - értsd minden sztár elhagyja Macedóniát, helyükre fiatal helyi játékosok kerülnek. Azonban az oroszokat sem szabad leírni, mivel legutóbb novemberben szenvedtek vereséget, s a negyeddöntőben játszi könnyedséggel győzték le oda-vissza a Fradit.

Az elődöntőket a Sport1 élőben közvetíti szombat 15:15-től, míg a     élő fogadási lehetőséget kínál a mérkőzésekre.