Német foci

A gólokkal nyernénk a fekete-sárgák párharcán

A Darazsak fullánkja akár bele is törhet az otthon tíz meccs óta veretlen Werderbe, a gólok viszont kódolva vannak.

fotó: bvb.de

A Bundesliga 32. fordulójának zárómeccsén a Dortmund a Werder Bremen otthonába látogat - ez lesz a két csapat 100. meccse a német élvonalban.

1x2    
Werder Bremen Döntetlen Borussia Dortmund
3.45 3.55 1.95

A zöld-fehérek Florian Kohfeldt irányításával komoly erődöt épített ki a Weserstadionban és immár tíz meccs óta nem találtak legyőzőre. A Hannover, Stuttgart, Mainz, Hoffenheim, Hertha BSC, Wolfsburg, Hamburg, Köln, Frankfurt és Leipzig együttesei egyaránt maximum egy ponttal távoztak Brémából. Legutóbb ilyen remek sorozatot 2005-ben tudtak felmutatni és ez alapból olyan komoly önbizalommal vértezi fel őket, hogy a legnagyobb csapatok ellen is félelem nélkül tudnak kiállni.

[2544196] 2018-04-29 18:00:00 Werder Bremen - Borussia Dortmundx;5

Kisebb jubileum miatt lesz egyéb okuk is lesz az örömre, mivel a csapat jelenlegi talizmánjának, Max Krusénak ez lesz az 50. pályára lépése a zöld-fehér mezben. Ez alatt a periódus alatt 21 gólt és 16 asszisztot termelt és extra motivációval játszva könnyen lehet, hogy a Dortmund hálójába is betalál.

A párosítás első meccsén hatalmas meglepetésre a Werder örülhetett és sikerükkel a Dortmund öt meccses győzelmi szériáját akasztották meg.

Legutóbbi öt egymás elleni párharcuk egyaránt gólváltással zárult és minimum három találatot hozott.

Peter Stöger fiai két ponttal a Schalke mögött az ezüstéremre pályáznak. A Revierderbyn ugyan 2-0-ra alulmaradtak ősi riválisuk ellen, de hamar összekapták magukat és a szintén közvetlen veszélyt jelentő Leverkusent 5-0-ra gyalulták le a Signal-Iduna Parkban. Idegenben közel sem megy nekik annyira, mint a Sárga Fal előtt és az utóbbi négy túrájukon csak egy győzelmet tudtak kiharcolni.

[2544196] 2018-04-29 18:00:00 Werder Bremen - Borussia Dortmundx

A sérültek sora pechjükre egyre bővült a szezon során, vasárnap biztosan nem lép pályára Kagawa, Batshuayi, Schürrle és Guerreiro sem. Ebben a tekintetben a hazaiak sincsenek túl jó helyzetben, mivel szám szerint kilenc játékosuk kényszerül a pálya mellől követni az eseményeket. Florian Kainz és Philipp Bargfrede eltiltott, Fin Bartels, Justin Eilers, Luca Caldirola, Ole Kauper, Yuning Zhang, Ludwig Augustinsson és Michael Zetterer pedig mind sérüléssel bajlódnak.

Tudtad?

  • A Dortmund a legutóbbi 13 meccséből 11-et nyert a Werder ellen
  • A Bremennél (42) csak a Frankfurtot (43) verte többször a Dortmund a Bundesligában
  • A Darazsak legutóbbi 6 vendégszereplésükön 5 sikert arattak a Weserstadionban
  • A Werder utóbbi öt hazaijából négyet behúzott és tíz meccse veretlen

  • Tipp - Mindkét csapat szerez gólt + Gólszám 2.5 - igen és több @1.75    
[2544196] 2018-04-29 18:00:00 Werder Bremen - Borussia Dortmundx;
239384