Bajnokok Ligája

Ezt várjuk mi - tippek a Bayern-Real BL-elődöntőre

A két európai klubóriás szerda este 20:45-kor a müncheni Allianz Arenában feszül egymásnak a párharc első felvonásán.

  • A Bayern München és a Real Madrid találkozója az európai kupák történetének leggyakoribb párharca, immár 25. alkalommal nézhetnek farkasszemet
     
  • Legutóbb a tavalyi negyeddöntőben hozta őket össze a sors, akkor Münchenben 2-1-re nyertek Ronaldóék, a visszavágón azonban Lewandowskiék ledolgozták a hátrányt és a Real végül csak a hosszabbításban harcolta ki a továbbjutást (többek között Kassai Viktor hibás ítéleteinek köszönhetően)
     
  • Ez a Real Madrid rekordot jelentő nyolcadik elődöntője zsinórban, míg a Bayern az utóbbi hét kiírásból hatszor jutott be a legjobb négy közé

Tomihmv

A bajorok jobb formában várják a találkozót, ráadásul hazai pályán játszanak, azonban ezúttal nem egy gyengécske csapattal, hanem a legutóbbi két kiírás győztesével, a Real Madriddal játszanak. Mindkét együttesnek voltaképp ez az utolsó sorozata ahol állva van (müncheniek még a Német Kupa fináléjában lesznek érdekeltek), vagyis biztos, hogy megnyomják a találkozót, főleg, hogy kiírás első meccséről beszélünk. Az egymás elleni ütközetek is több gólt vetítenek előre, például tavaly a negyeddöntőben oda-vissza a vendégcsapat nyert 2-1-re, s most is azt várom, hogy lesz legalább 3 gól, méghozzá úgy, hogy mindkét csapat betalál.

Tipp: Mindkét csapat szerez gólt és több, mint 2,5 gól  TippmixPro@1.70

Varin

A mérkőzést ugyan nem Kassai vezeti, de vitatott ítéletekből és paprikás hangulatból valószínűleg így sem lesz hiány. Nem gondolom, hogy bármelyik csapat is túlzottan nagy óvatossággal kezdi majd a találkozót, hiszen egyik félnek sem kenyere a defenzív futball. Hazai pályán a münchenieknek menniük kell előre, a Real védelme pedig - főleg egy Bayern ellen - alkalmatlan a nulla vagy egy gól kibekkelésére.

A játékvezető ezúttal a holland Björn Kuipers lesz, aki idén ugyan négy meccsen csak egyszer mutatott a mészpontra, de például tavaly hat meccsen ötször is. 0.28 mérkőzésenként ad egy büntetőt, amely ugyan az oddshoz képest nem annyira jó statisztika, de azért ez az átlagnál magasabb intenzitású, szorosabb, látványosabb meccsnek ígérkezik.

Tipp: Lesz tizenegyes a mérkőzésen @3.50


mr.blonde

Az előrehozott döntőnek is nevezik ezt a párharcot, éppen ezért szerintem kifejezetten necces tippelni a találkozóra. A Bayern bombaformában futballozik, de a Bundesliga erejét sokan megkérdőjelezik. A Real viszont tavasszal szinte csak a BL-re koncentrált, ehhez képest a Juventus hajszálra volt attól, hogy kiejtse 0-3-ról. 

Tényleg nem igazán találok fogást ezen a meccsen, de úgy érzem, ezúttal tényleg 180 (vagy annál több) percig tart majd a párharc. 

Szoros és feszült találkozót várok, ezért döntetlent tippelnék, de csak is kizárólag apróval. 

Tipp: Döntetlen TippmixPro@3.55


gb1

A világ futballszurkolói csorgó nyállal várják minden idők leggyakoribb és gyakran legizgalmasabb európai kupa-összecsapását, amelyen sokat sejtet, hogy a továbbjutás szorzója a nyitóoddsszokhoz képest egalizálódott. Ez persze nem véletlen, hiszen egyrészt az örökmérlegük teljesen egál, játékerejük hasonló, ráadásul a BL valaha volt legsikeresebb edzői irányítják a két együttest, a Bayern élén Jupp Heynckes (71% győzelem), a Realén pedig Zidane (67%) - csak Luis Enrique jobb náluk (73%).

Lewandowskiék a negyeddöntős Sevilla elleni hazai 0-0 óta viszont tövig nyomják a gázt, 14 gólt vágtak három meccsükön amiből a lengyel négyet vállalt és az összesen betalált. Az Allianz Arenában ráadásul 2017 áprilisa óta nem tudott győzni egy csapat sem, akkor a Real volt a tettes, ám hiányzott Lewa, Vidal büntetőt rontott 1-0-nál, ziccereket puskáztak el. A háromesélyes fogadással azért óvatosan bánnék, hiába a Bayern felé billen a mérleg nyelve, de mivel a Real amúgy is ritkán ússza meg kapott gól nélkül, így inkább az ihletett formában lévő lengyel válogatott góljára szavazok.

Tipp: Lewandowski szerez gólt  TippmixPro@1.80

[2747585] 2018-04-25 20:45:00 Bayern München - Real Madridx;