Német foci

Kétesélyes tippünk van a Wolfsburg meccsére

A Farkasok tavaly már majdnem megégtek és idén is a tűzzel játszanak. Formájuk alapján azonban egy pontra minimum jók lehetnek Gladbachban.

Ősszel még Mario Gomezzel kiegészülve verték a csikókat. fotó: archív

A Wolfsburg hét nap leforgása alatt másodszor játszik pénteki forduló nyitómeccset, miután múlt héten az Augsburg ellen gól nélküli döntetlent ért el. Ezúttal Mönchengladbachba utaznak és a Borussia Parkban lépnek pályára 20:30-kor.

1x2    
Gladbach Döntetlen Wolfsburg
1.85 3.85 3.95

Bruno Labbadia fiain komoly nyomás van, hiszen négy fordulóval a bajnokság vége előtt még mindig nem tudtak elmozdulni a veszélyzónából. Jelenleg hármas holtversenyben, pusztán a gólkülönbségük által állnak a 14. helyen és erősen benne van a pakliban, hogy a tavalyi kiíráshoz hasonlóan osztályozót kell játszaniuk az élvonalban maradásért.

Didavi és társai a rosszul festő tabella ellenére idegenben gyakran okoztak fejtörést ellenfeleiknek, ebben a viszonylatban a kilencedik helyen állnak -

15 meccsen csak ötször győzték le őket és ők remizték a legtöbbet, szám szerint hetet.

Labbadia a tabella feltorlódott hátsó szekciójáról a következőket mondta.

A figyelmünket és a koncentrációnkat csak magunkra szabad irányítani. Nincs idő a többi csapattal foglalkozni, 95 százalékban csak a Wolfsburgra figyelek - százalékban pedig a riválisokra.

A mester finomhangolásai és a növekvő nyomás meglátszik az eredményeiken, ám a védelem szuperül muzsikált mostanság, hiszen legutóbbi három összecsapásukon nem találtak legyőzőre és még gólt sem kaptak.

Wolfsburg#ger-wolfsburg#5

A Mönchengladbach szezonja egy hatalmas hullámvasút, hiszen a remek start után úgy összeestek mint a puding, hogy aztán kezdjék a kört előröl. Utóbbi 10 összecsapásukon csupán két sikert könyvelhettek el és 9 lőtt góljukra 16 válasz érkezett. Bár otthon pozitív a mérlegük, meggyőzőnek egyáltalán nem mondható - hét győzelem mellé négy-négy döntetlen és vereség társul, gólarányuk pedig majdnem egál, 22-19. 

Sérülések is nehezítik Dieter Hecking dolgát, Patrick Herrmann, Fabian Johnson, Raúl Bobadilla és Julio Villalba sem lehet ott a pályán pénteken. Formájukat elnézve aligha reménykedhetnek a nemzetközi kupaindulást érő helyeken, hiszen a hat pontos hátrány ledolgozásához a közvetlen riválisok sorozatos bakiira is szükség lenne.

Mindent összevetve egyértelműen a Wolfsburgnak fontosabb ez a találkozó és az X2-re kínál @1.80-ban bőven látunk értéket - parádéra azonban senki ne számítson.
 

  • Tipp - Wolfsburg vagy döntetlen @1.80    
[2544186] 2018-04-20 20:30:00 Mönchengladbach - Wolfsburgx;
239384