Német foci

Ki bírja jobban az erősödő nyomást a Mainz-Freiburgon?

Az utóbbi hat fordulóban mindkét csapat nyeretlen maradt és csak két gólt szerzett. A kiesés elkerüléséért küzdenek.

A Bundesliga 30. fordulójának zárómeccsén a liga két legrosszabb formában lévő csapata méri össze tudását a mainzi Opel Arenában. Négy körrel a vége előtt kezd kirajzolódni a végső sorrend és sem a 15. Freiburg sem a 16., azaz osztályozót érő helyen álló Mainz nem igen hibázhat, amennyiben a következő szezont is az élvonalban szeretné kezdeni.

1x2    
Mainz Döntetlen Freiburg
2.20 3.15 3.25

A Mainz az előző fordulóban a tök utolsó Köln otthonában szerepelt és annak ellenére, hogy 1-0-ás hátrányba került a második játékrész elején egalizálni tudott, sőt több ziccert is elhibázott így végül egy ponttal távozott a sereghajtótól. A pozitív jelek azonban felspannolták az együttest és svéd támadójuk, a meccsen rendkívül peches, négy gólnál járó 24 éves Quaison a következőket mondta az iksz után. 

 Ilyen a futball. Van, hogy minden összejön és van, hogy semmi. Folytatjuk a kemény munkát, hiszen tudjuk mit kell tennünk. Harcolni fogunk a végsőkig.

A csapat középpályása, Doris Latza a következőket tette hozzá. "Mindenki tudja milyen bődületes a hangulat itt , amikor 50.000 szurkoló buzdít ellened. Ez persze motivál is de sajnos a győzelem nem jött össze. A lélek és a karakter viszont megvolt - erre tudunk építeni a következőkben és megszerezhetjük a kellő eredményeket."

Quaison ismét kulcsember lehet. fotó: Mainz Facebook

Bár előző meccseik aránya meglehetősen hasonló, mégis a három zsinórban elbukott meccsről érkező Freiburg van nagyobb blamában. Az egész szezon alatt mindössze egyszer nyertek idegenben és 1 gól/meccses átlaguk holtversenyben a negyedik legrosszabb a ligában.

Freiburg#ger-freiburg#5

"Mentálisan frissnek kell lennünk és a végsőkig küzdenünk." - kezdte mondandóját a hétfői meccs előtti sajtótájékoztatón a Freiburg mestere, Christian Streich, aki ellenfelének fiatal trénerét is méltatta. 

A tabellán három pont az előnyünk a Mainz azonban 0-0-át játszott a Gladbach-hal és 1-1-et a Kölnnel, így megtalálta a stabilitását. Ragyogó edzőjük fiatal, dinamikus és jó szakember.

A Freiburggal kapcsolatban azonban az is kiemelendő, hogy utóbbi kilenc meccsükön hétszer esett a mindkét csapat lő gólt opció (közte decemberben 3-0-ás hátrányból 4-3-ra verték a Kölnt). Ha figyelembe vesszük, hogy az idény során 47 és 48 gólt kapó tehát a liga második és harmadik legrosszabb védelmével rendelkező együttesei csapnak össze akkor a majdnem kétszeres szorzóval (@1.95) kecsegtető gólváltás is megfontolandó lehet.

Kimenetel tekintetében úgy érezzük, hogy a momentumot meglovagolni kívánó hazaiak felé húz a mérleg nyelve, akik ráadásul az élvonalban még soha nem kaptak ki otthon a Freiburgtól (5 győzelem, 3 döntetlen).

Mainz - Freiburg
hatharom.com
Ázsiai hendikep, 0.0, -0.5 AHC
@1.920
Fogadási határidő: 20:30
239384
[2544180] 2018-04-16 20:30:00 Mainz 05 - Freiburgx;