Angol foci

Fogadjunk a gólokra a hatpontos kiesési derbin?

Mindkét csapatnak muszáj nyernie a hétfő esti angol derbin. Megpecsételődik a Stoke City sorsa?

Fotó: West Ham United

Egy mérkőzés maradt a 34. fordulóból hétfő estére a Premier League-ből, a West Ham United fogadja a Stoke Cityt, amely egy igazi hatpontos kiesési derbinek tűnik. Mivel a Kalapácsosok sorsolása nem túl könnyű, de 34 ponttal akár még bajba is kerülhetnek, ez számukra is és a kiesés ellen menekülő Stoke-nak is nagyon fontos 90 perc lesz.

   
West Ham United Döntetlen Stoke City
1.98 3.35 3.85

A Southampton kétgólos előnyből elherdált győzelmét követően egy kisebb szakadék alakult ki a hátsó szekcióban, hiszen a 17. Swansea és a 18. Soton között öt egység immáron a különbség. Azonban mind a Szentek, mind a Stoke City előtt nyerhető mérkőzések állnak, így a nagynak látszó gap ellenére sem lefutott a küzdelem. Viszont ami biztos, hogy a Stoke-nak már sehol, senki ellen nem üdvözítő az egy pont.

"Szenzációs volt a légkör múlt héten. Hosszú ideje vagyok már a szakmában, de soha nem láttam még olyat, hogy egy vereséget így reagálnak le a a szurkolók és a játékosok. Érezzük, hogy velünk vannak a fanatikusok és ha fenn tudjuk tartani ezt a szenvedélyt, akkor meccseket fogunk nyerni. Szükségünk lesz egy kis szerencsére, de mi a pályán mindent meg fogunk tenni a sikerért" - nyilatkozta Paul Lambert, utalva arra, hogy a Tottenham elleni 1-2 alkalmával valóban jól játszott a csapata.

A Logibet vezető tippmestere, varin egy igen izmos, 8/10-es tippel készült a mérkőzésre. Ha érdekel profi játékosunk gondolata az alsóházi rangadóra, látogasd meg a Logibet rendszerét, ahol a tipp regisztráció után ingyenesen megtekinthető!

Tény, hogy a Stoke nagyon rossz helyzetben van, de a West Hamnél sem pezsgőzhetnek még, annak ellenére sem, hogy a távolság tisztes, illetve összesen hat mérkőzésük van még hátra. David Moyes csapatának azonban létkérdés lehet a győzelem hétfő este, ami talán már megnyugtatná a londoni híveket is.

A United mérkőzései mostanság igen góldúsra sikeredtek, jól termelnek elöl és hátul is. Az utolsó hét bajnokijukon átlagosan 3,42 gól esett. A Stoke idegenbeli teljesítménye azonban igen gyatra, 16 meccsen 36 gólt szedtek be, a 12 lőtt góljuk viszont messze nem a legkevesebb.

A két csapat elmúlt mérkőzései nem sikerült igazán gólgazdagra, habár decemberben a WHU 3-at lőtt a Stoke vendégeként. Most azonban más a helyzet, most egyik fél sem teheti meg, hogy túlzásba viszi a védekezést. Ugyan a londoniak matekozhatnak úgy, hogy még egy döntetlennel is előrébb lépnek, de hazai közönség előtt butaság lenne a liga leggyengébb idegenbeli mérlegével rendelkező csapata ellen óvni az 1 pontot. Mindezek szellemében igen meglepő lenne, ha végül nem esne 2-3 gól minimum.

[2523082] 2018-04-16 21:00:00 West Ham United - Stoke Cityx;
237903