Premier League

A Bajnokok Ligája a tét a Stamford Bridge-en

Az 56 pontos Chelsea a 61 egységgel rendelkező Tottenham csapatát fogadja vasárnap, a londoni rangadón.

Győzelmi kényszerben a Chelsea. - Fotó: Twitter

Óriási rangadóval fejeződik be a Premier League 32. fordulója, hiszen a zárótalálkozón a Chelsea a Tottenham gárdáját fogadja. A két londoni rivális közül egyértelműen a bajnoki címvédő hazaiaknak van nagyobb veszítenivalójuk. A Chelsea ugyanis perpillanat mindössze az ötödik helyen tanyázik, öt egységre lemaradva vasárnapi riválisától, a Tottenhamtől, vagyis a Kékek győzelmi kényszerben lépnek pályára a Stamford Bridge-en.

1x2    
Chelsea Döntetlen Tottenham
2.30 3.20 3.05

Antonio Conte csapatának csak akkor van esélye odaérni a szezon végén valamelyik BL-helyre, ha a hétvégén nyerni tud, nem mellesleg egy esetleges győzelemmel nyomást helyezhet a Spursre. Ami nem lenne hátrány, mivel a Tottenham a Chelsea-n kívül már csak a Manchester Cityvel játszik a nagyok közül, az Égszínkékekkel is hazai pályán, ráadásul akkor, amikor a City már vélhetően bajnokként utazik a Wembley-be.

Voltaképp tehát az utolsó szalmaszálba kellene belekapaszkodnia a Chelsea-nek, ami nem lesz egyszerű, hiszen a Kékek az utóbbi hetekben nem szerepeltek valami eredményesen. A Bajnokok Ligájában kiestek a Barcelonával szemben, a bajnokságban a Manchester United és a Manchester City otthonában is kikaptak, igaz, a Crystal Palace-t legyűrték, míg az FA Kupában csak hosszabbítást követően kerekedtek felül a Leicesteren. Ráadásul Conte mester vélhetően több alapemberére sem számíthat vasárnap, hiszen David Luiz, Thibaut Courtois, Andreas Christensen és Ross Barkley is sérüléssel bajlódik.

[2523055] 2018-04-01 17:00:00 Chelsea - Tottenham Hotspurx;5

Ami a vendégeket illeti, 2018-ban mindössze egyetlen vereséget szenvedtek Mauricio Pochettinóék, igaz, a Juventus elleni hazai zakónak köszönhetően ők is elbúcsúztak a Bajnokok Ligájától. Azt leszámítva viszont jó passzban van a Tottenham, hiszen a Premier League-ben zsinórban négy győzelmet számlál, s a Chelsea-hez hasonlóan ott van az FA Kupa elődöntőjében, köszönhetően annak, hogy roppant simán nyert két hete a Swansea otthonában.

Ugyanakkor a csapat első számú sztárja, és góllövője, Harry Kane még mindig sérült, rá és Harry Winksre nem számíthat Pochettino. Igaz, bőven van olyan játékosa az argentin mesternek, aki képes pótolni Kane-t, mivel a Bournemouthnak és a már előbb említett Swansea-nak hétszer köszönt be úgy a Spurs, hogy a csatárcsillag nem volt a pályán.

Összességében tehát a Tottenham várja jobb helyzetből a meccset, viszont a hazai pálya előnye a Chelsea felé billenti a mérleg nyelvét, tudniillik ugyanis, hogy a felek utolsó hat Stamford Bridge-en lejátszott meccsén öt hazai siker és egy döntetlen született. A tét pedig óriási, hiszen egy vendég pontszerzéssel gyakorlatilag eldőlne, hogy jövőre a két manchesteri csapat mellett a Liverpool és a Tottenham képviselheti Angliát a legrangosabb európai kupasorozatban, azonban, ha a Chelsea sikerével érne véget a találkozó, akkor igen izgalmas hajrá várna a csapatokra.

Mindezekkel tisztában vannak a bukmékerek is, akik szerint teljesen háromesélyes a találkozó hiszen a     a hazaiakra 2.30-szoros, a döntetlenre 3.20-szoros, míg a vendégekre 3.05-szörös pénzt kínál háromesélyben. Ami a gólokat illeti, az oddsmesterek nem várnak túl sok találatot, hiszen nagyjából egyforma szorzón kínálják a 2,5-nél több és kevesebb gólt is, előbbire például 1.90-szeres, míg utóbbira 1.70-szeres oddsot ajánlanak. Ha viszont mindkét csapat betalálna a 32. forduló rangadóján, akkor a feltett tétünk 1.75-szörösét kapnánk vissza.

[2523055] 2018-04-01 17:00:00 Chelsea - Tottenham Hotspurx;
237903