Angol foci

A Kékmadarak kiénekelik a Farkasok szájából a sajtot?

Ami néhány hete elképzelhetetlen volt, mostanra valósággá vált, a Wolverhampton akár el is bukhatja a PL-t.

Kedden este a 35. forduló elmaradt mérkőzéseit rendezik a Championshipben, pályára lépnek az élcsapatok, a Wolverhampton, a Cardiff és az Aston Villa is. Talán nem nagy bátorság kijelenteni, hogy ezen három csapat között dől majd el a két feljutó hely, habár a Fulham is remek formában van. Azt azonban aligha gondoltuk volna néhány hete, hogy valóban két kiadó hely lesz a három csapat számára, hiszen a Wolves nagyon sokáig dominálta a bajnokságot.

Fotó: cardiffcity.co.uk

Valami azonban megakadni látszik Espírito Santo csapatánál, hiszen utolsó öt meccsükön csupán öt egységet gyűjtöttek, ráadásul a Villa és a Fulham otthonában is többgólos vereséget szenvedtek. A portugál vonallal felturbózott gárda így már csak három ponttal vezet a pokolian nagy szériában lévő Cardiff és héttel az Aston Villa előtt, így lassan elkezdhetnek aggódni Jotáék.

Ennek ellenére a bukmékerek nem aggódnak a Wanderersért, hiszen még mindig 1.20-as szorzóval adják a bajnoki címüket és 1.04-gyel a feljutásukat, amely már-már felhívás egy jó kis layelésre.

Nem csak a Wolves 1.20-as szorzója a furcsa, hanem az is, hogy a walesi kiscsapatra 7-szeres pénzt fizetnek, noha utolsó tíz meccsükön 26 pontot szereztek.

A képet ugyan valamelyest árnyalja hogy ebből a tíz meccsből hatszor játszottak otthon és a következő hetekben főleg idegenben vitézkednek majd, viszont érv lehet mellettük, hogy április 6-án a két fél Cardiffban esik majd egymásnak.

És akkor ne feledkezzünk meg az Aston Villáról sem, amely igen mélyről indult, de az utolsó 12 meccsen szerzett 31 pont mára reális közelségbe sodorta őket a Premier League-hez. Külön is jár az elismerés John Terryéknek, hiszen például a Wolverhamptonnak négyet lőttek, de nyertek a Middlesbrough és a Sheffield United otthonában is.

Véleményünk szerint tehát érdemes lehet némi apróval bepróbálkozni a Cardiff bajnoki címére, különösen azoknak, akik a szezon előtt a Farkasokra tippeltek.

Kedden este mindhárom csapat pályára lép, az Wolverhampton a Readinget, a Villa a QPR-t fogadja, míg a Cardiff a Brentford vendége lesz.

   
  1 x 2
Aston Villa-QPR 1.60 3.50 4.90
Wolverhampton-Reading 1.30 4.35 8.25
Brentford-Cardiff 2.00 3.30 3.20
238651