Sportgazdaság

Kilenc számjegyű összeggel tömte ki a Fradit a Szerencsejáték Zrt.

A Szerencsejáték Zrt. beszámolója szerint 2017 végén a Ferencvárosi Torna Club 100 millió forintos támogatásban részesült.

A Szerencsejáték Zrt. a napokban tette közzé 2017 utolsó két hónapra vonatkozó támogatási listáját, ami szerint novemberben mindössze 28 millió forintot osztottak szét, decemberben viszont 460,5 milliót - írja az mfor.hu.

Idén is bőségesen adakozott az állami játékszervező

A dokumentumok alapján az év utolsó két hónapjában a legnagyobb támogatást a Ferencvárosi Torna Club kapta, 100 millió forint plusz áfa nagyságban, vagyis bruttó 127 milliót. Ennél több pénzt egyetlen más cég vagy szervezet sem kapott a Szerencsejátéktól tavaly. 

A portál kiemeli ugyanakkor, hogy közvetlenül a zöld-fehér klub évek óta nem kapott pénzt a Szerencsejáték Zrt.-től, legutóbb 2015-ben az FTC Waterpolo Sportszolgáltató Kft.-nek adtak 7 milliót, az FTC Icehockey Sportszolgáltató Kft.-nek pedig 11-et.

Nem a Ferencváros az egyetlen sportklub, amely támogatásban részesült.  Szponzorációként 32,5 milliót kapott az MTK Budapest Labdarúgó Zrt. még októberben, de az év utolsó hónapjában több szervezet is kapott támogatást. 40 millió forintot kapott az 1. Futsal Club Veszprém, 15 millió forint jutott a Magyar Sí Szövetségnek, 2016-hoz hasonlóan 9-et kapott a Timi Team Sportinvest Kft. is, mely a teniszező, Babos Tímea édesapjának tulajdonában áll.

Az mfor.hu számításai szerint 2017-ben 230,5 millió forintot juttatott a Szerencsejáték Zrt. sporttevékenységgel foglalkozó cégeknek és szervezeteknek, ami az egész év során elosztogatott 830,9 millió forint közel harmadát teszi ki.