Angol foci

Két játékos miatt kudarc a Chelsea teljes szezonja - Carragher

A liverpooli legenda nem Moratát vagy Contét hibáztatja, hanem két korábbi klasszist.

A tavalyi bajnoki címet követően reálisan egyetlen sorozatban érhet már csak révbe a Chelsea együttese, az FA Kupában. Antonio Conte szénája kifele áll Londonból, a csapat pedig küzd azért, hogy jövőre a Bajnokok Ligájában indulhasson. Hogy mi okozza a vesszőfutást, arról sokan sokfélét mondtak már, ezúttal pedig a Sky Sports szakértője, Jamie Carragher fejtette ki véleményét.

Fotó: Archív

"Nagyon sokat veszítettek azáltal, hogy távozott a csapatkapitány és klubikon John Terry. Az ő jelenléte a pályán, az edzéseken nagyon sokat számított, igazi legenda volt az öltözőben.

Ugyanez a helyzet Diego Costával is, de Contének nem nagyon volt választása vele kapcsolatban. Az emberek mondják, hogy a tréner kezelhette volna jobban a helyzetet, de a spanyol támadó túl sok problémát okozott a Stamford Bridge-en. Az edzőnek képviselnie kell az egész klubot, nem teheti meg, hogy bármit eltűrjön csak azért, mert a játékos gólokat szerez. Az már más kérdés, hogy Conte sosem tudta igazán pótolni azt a kvalitást, amellyel Costa rendelkezik" - nyilatkozta a liverpooli legenda.

Noha Terry 37 évesen valóban nem tudott már akkora erőssége lenni a klubnak, játékszeretetét és képességeit is jól jelzi, hogy az Aston Villa vezetésével szárnyal és könnyen lehet, hogy jövőre ismételten a PL-ben szerepel majd. Míg Diego Costa 474 perc alatt már 3 gólnál és 2 gólpassznál jár az Atléticóban úgy, hogy formája még távol van a tökéletestől.

A Chelsea-re kedden hihetetlenül nehéz küldetés vár, hiszen a Barcelona lesz a Kékek vendége a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek első felvonásán. Ha valami csoda folytán mégis összejönne a továbbjutás Hazard-éknak, pénzünk 3.15-szörösét kaszálhatnánk a    -nál.

[2680947] 2018-02-20 20:45:00 Chelsea - Barcelonax;