Pjongcsang 2018

Két nagy oddsot vadásznánk le - napi tippek a téli olimpiára

  • Cesc18

Csütörtökön hét számban osztanak érmeket a pjongcsangi téli olimpián.

Duplázhat Kramer

Sven Kramer vasárnap az 5000 méteren aratott győzelmével történelmet írt. Ő lett a sportág történetében az első férfi, aki ugyanazon a távon sorozatban háromszor nyerni tudott a téli játékokon. Kramer gyakorlatilag mindent megnyert már, ám az áhított dupla még nem jött össze neki. Vancouverben nagyon közel járt ehhez, hiszen a legjobb időt korizta 10000 méteren, ám egy hibás sávváltás miatt végül kizárták. Szocsiban hasonló bakit nem követett el, akkor viszont honfitársa Jorrit Bergsma jobbnak bizonyult nála.

Most ismét megmérkőzhetnek, de könnyen elképzelhető, hogy elmarad a nagy csata, Kramer ugyanis 5000 méteren bizonyította, hogy remek formában van, Bergsma viszont sérülések miatt alig versenyzett az idei szezonban. Kramer legkomolyabb kihívója inkább Ted-Jan Bloemen lehet, aki a szám világcsúcstartója és a rövidebb távon a holland mögött ezüstöt szerzett, tehát nagyszerű formának örvend. Érdemes lesz még Lee Seung-Hoonra is odafigyelni, aki Kramer kizárása miatt lett Vancouver aranyérmese. Igaz, hogy azóta visszaesett, de kétségünk se legyen afelől, hogy a hazai olimpiára kihegyezte a formáját. Nem ment rosszul 5000 méteren, szóval akár meg is csíphet egy érmet, ha például Bergsma nem lesz a topon. 

  • Lee Seung-Hoon érmet nyer 10000 méteren @ 3.65    

Kalla is duplázni készül

A női sífutóknál skiathlonban diadalmaskodó Charlotte Kalla a 10 km toronymagas favoritja. A svéd lány egész szezonban nagyon jó formát mutatott és szombaton Pjongcsangban is bizonyított. Kérdés nélkül a legerősebb volt 15 km-en, innentől pedig nehéz elképzelni, hogy kedvenc számában, az egyenkénti szabad stílusú 10 km-en ne az ő nyakába kerüljön ismét a legfényesebb medália. Ebben a számban már Vancouverben aranyérmes volt, most pedig még a mezőny sem olyan kemény. Ugyan ott van a kihívói között Marit Björgen, ám a norvég legenda nincs csúcsformában, de a skiathlonban szerzett ezüstje után egyáltalán nem tűnt csalódottnak.

Sífutás, női 10 km
hatharom.com
Kalla nyer
@1.50
Fogadási határidő: csütörtök, 07:30

Az igazi harc a bronzért lehet, amelyre sokan pályáznak. Az egyik befutó lehet Jessica Diggins, aki ugyan sprinter, de sokat fejlődött a hosszabb távokon is, igaz, neki a tömegrajt sokkal inkább kedvez. Egyenkénti indítású versenyen inkább Krista Parmakoskinak szavaznánk bizalmat, aki szombaton megszerezte első egyéni olimpiai érmét. Parmakoski erősebb klasszikusban, de sokszor bizonyította már, hogy szabad stílusban is számolni kell vele, az emelkedős, nehéz pályákat pedig kifejezetten kedveli. Úgy véljük, hogy 3.75-ért bőven van érték abban, hogy a finn lány ismét dobogón végez.

  • Parmakoski érmet nyer 10 km-en @ 3.75