NBA

A megújult Cavs a Boston után újabb nagy skalpra utazik

LeBronékat csúnyán elverte januárban az OKC, azóta viszont sokat fordult a világ és ismét ők az esélyesek.

Néhány héttel korábban a Thunder rendesen odavert a Cavsnek Északkelet-Ohióban, és 148-pontot szórva szerezték meg ellenük az értékes idegenbeli győzelmet. Billy Donovan, a Thunder trénere persze nem volt határtalanul elégedett, hiszen a bekapott 124 intőjel volt a védelem sebezhetőségéről.

Fogadás a győztesre    
Oklahoma City Cleveland
1.65 1.95
Fogadási határidő: 02:00

A képlet azóta sokat változott, hiszen az átigazolási periódus utolsó pillanataiban a clevelandiek komoly cserélésekbe kezdtek. Nincs többé a csapatban a beilleszkedni képtelen ex-bostoni sztár, Isiah Thomas - elküldték továbbá Derick Rose-t, Dwayne Wade-et, Jae Crowdert, Iman Shumpertet és Channing Frye-t is.

A helyükre érkezett a rendkívül tapasztalt ex-indianai irányító, George Hill és három fiatal sztárpalánta, Rodney Hood, Jordan Clarkson és Larry Nance Jr személyében. A vérfrissítés az előzetesek alapján remekül sikerült, hiszen Paul Pierce mez-visszavonultatását meggyalázva, rég nem látott egységet alkotva péppé verték hazai pályán a bajnokesélyesnek kikiáltott Bostont. A 121-99 eredmény akár hízelgő is lehet Irwingéknek, akik az első negyedet leszámítva labdába sem rúghattak a brillírozó Cavs ellen, és gyorsan tegyük hozzá, hogy ez a legtöbb pont amit kaptak az egész szezonban.

'The King' vasárnap uralta a bostoniakat. fotó: nba.com

"Nyilván remek meccset játszottak a Boston ellen. Egyértelmű, hogy komoly felkészültségre lesz szükségünk, hiszen a csapatuk drasztikusan megváltozott legutóbbi párharcunk óta." - mondta Donovan a meccs előtti sajtótájékoztatón, taglalva a már köztudott infót, hogy teljesen új taktikára lesz szükségük.

A fókuszpontban természetesen Paul George lesz, hiszen neki kell majd megállítani LeBront, aki az NBA egyik legdinamikusabb és fizikálisabb támadójátékosa, így talán a legfrusztrálóbb feladat a ligában az ő őrzése. 

James az eddigi szezonban átlagban 37 percet játszik - ezalatt 26.3 pontot, 8.1 lepattanót és 8.9 asszisztot tud felmutatni.

A Thunder legkönnyebben úgy tudja segíteni a védekezését, ha sikerül olyan remek támadójátékot produkálnia, mint vasárnap a Memphis ellen, amikor is már 74-nél jártak az első félidő után. Ez szintén nem lesz egyszerű feladat, hiszen egyrészt nem dobnak minden meccsen 16 hármast, másrészt a Cavs a defense téren is óriási fejlődést mutatott. Tovább nehezíti az OKC helyzetét, hogy Russ Westbrook és Carmelo Anthony játéka továbbra is kérdéses - igaz vasárnap sem léptek pályára, mégis remekül ment a játék. (update - felépültek)

Statok

  • A Cleveland Cavaliers 17-37-1 teljesít ATS és 28-25-2 az over/undere
  • The Oklahoma City Thunder teljesít 23-33-1 ATS és 25-32-0 az over/undere
  • A Cavs átlagpontja 110.00, míg az OKC-é 106.25
  • Egymás elleni mérlegük 10 meccses viszonylatban 6-4 a Cavs javára

A tabellát tekintve a Cavaliers jelenleg a keleti konferencia harmadik helyén tanyázik 33-22-es győzelmi mutatóval, míg a Thunder a nyugati konferenciában az ötödik 32-25-tel​.

Elég kiegyensúlyozott statok ezek, ami feltűnő, hogy mindkét gárda viszonylag rosszul fut ATS.

A keddi pickünk az újult erőre kapott Cavs, amely két győztes idegenbeli meccsről érkezik, és akikkel a vasárnap mutatott játék alapján - rácáfolva a rengeteg kritikára - ismét komoly bajnokesélyesként kell számolni. A   -n a +2.5 pontos hendi @1.75-as szorzón fogadható.