Pjongcsang 2018

Magyarok ellen fogadunk - napi tippek a téli olimpiára

  • Cesc18

Kedden hét számban osztanak érmeket a pjongcsangi téli olimpián.

Nincs kérdés...

Kevés versenyszámban borítékolható előre az aranyérmes, a férfi sífutók sprintjében azonban komoly meglepetés lenne, ha nem a 21 éves Johannes Klaebo nyakába akasztanák a legfényesebb medáliát. A norvég tehetség ugyanis hat sprint Világkupa-versenyen indult az idei szezonban és ebből ötöt behúzott.  A férfi mezőnyben ritkán láthatunk ilyen domináns teljesítményt, ám ebben a műfajban éppen generációváltás történik és például Szocsi érmeseivel most egyáltalán nem kell számolnunk. Klaebo legnagyobb ellenfele saját maga lesz, ekkora nyomást soha nem könnyű elviselni, ilyen fiatalon és ennyire kevés rutinnal pedig pláne nem. Ugyanakkor olyan szinten gyenge a mezőny, hogy ha nem a legjobbját nyújtja, akár még úgyis nyerhet. A kettős norvég győzelem sem kizárható, ugyanis Klaebo mellett Emil Iverseen szerepelt még idén kitűnően a klassziskus sprinteken. 

  • Iversen érmet szerez sprintben @ 2.30    

 

Bravúr - vagy szerencse - kell a továbbjutáshoz

Kedden a rövidpályás gyorskorcsolyázóknál ismét érmeket osztanak, méghozzá a hölgyek 500 méteres versenyén, ahol Jászapáti Petra és Keszler Andrea révén magyarokért is szoríthatunk. Szombaton mindkét lány kalandos úton jutott tovább a legjobb 16 közé, némileg a szerencse is melléjük szegődött és erre a negyeddöntőben is szükségük lesz, ugyanis papíron erősebbek az ellenfeleik. Keszler a világcsúcstartó és többszörös világbajnok brit Elise Christie-vel, az idén Világkupát nyerő Kim Boutinnal és a német Anna Seidellel került egy kvartettbe, míg Jászapátinak az első számú favoritnak tartott dél-koreai Choi Min-Jeonggal, az Eb-címvédő Martina Valcepinával és a világbajnoki bronzérmes kínai Qu Chunyuval kell megharcolnia.

  • Hol végez Játszapáti? - Más (9. vagy hátrébb) @ 1.40    
  • Hol végez Keszler? - Más (9. vagy hátrébb) @ 1.30    

 

Holland dominancia

Gyorskorcsolyában férfi 1500 méteren hirdetnek bajnokot kedden. Négy éve Szocsiban az uraknál ez volt az egyetlen olyan szám, ahol nem holland nyert, igaz, Koen Verweij-ket is csupán 3 ezred másodperc választotta el az aranytól. Verweij most ismét megpróbálja megkaparintani a legfényesebb medáliát, legfőbb kihívója pedig honfitársa Kjeld Nuis lesz. Nuis a szám világbajnoki címvédője, az idei szezonban azonban elsősorban az 1000 méterre fókuszált, így inkább Verweij-re tennénk 2.60-ért.