Angol foci

250-szeres szorzón égett a Chelsea

  • gb1

Történelmi zakóval folytatódott a Chelsea mélyrepülése a Stamford Bridge közönsége előtt.

A londoni óriásklub megosztó átigazolási időszaka után egy hatalmas bajnoki pofon tette fel az i-re a pontot. A Bournemouth elleni hazai 0-3 komoly blama a Kékeknek, hiszen miután az utóbbi 5 meccsükön 7 pontot is elhullajtottak, még akár a top 4 is veszélybe kerülhet, főleg úgy, hogy közvetlenül a nyomukban liheg az ihletett formában focizó Tottenham.

Conte eltaktikázta, Hazard nem vált be mint ék. fotó: http://www.azaniapost.com

A Premier League címvédő gárdájának vezetői egész januárban azon dolgoztak, hogy egy jó fizikumú, gyors csatárt szerezzenek a helyzeteket halomra elpuskázó Morata alternatívájaként, végül azonban be kellett érniük a korosodó, lomha, ám remek befejező képességű Olivier Giroud-val.

A francia támadó szerdán egyelőre csak a lelátón foglalt helyet, és mivel Morata sérüléssel küszködik, Antonio Conte egy improvizált támadószekciót volt kénytelen pályára küldeni. A Pedro-Eden Hazard-Ross Barkley trió azonban nem váltotta be a reményeit, sem összhang sem kellő élesség nem volt a Chelsea első harmadában.

Az 51. percben aztán jött a hidegzuhany, Callum Wilson - nem érdemtelenül - megszerezte a vezetést a vendégeknek, hogy aztán Stanislas, majd az ex-Chelsea-védő Nathan Ake 3-ra növelje a feltüzelt Bournemouth előnyét.

Aki megérezte a vendég sikert - aminek ugyan voltak előjelei, de racionálisan nézve persze sima hazainak állt - komoly szorzókat csíphetett el.

Az egyik legnagyobb külföldi iroda a pontos végeredményre @250-szeres pénzt adott, de a sima vendég is átlagban @10, míg a hendikep @20-szoros szorzót ért.

Tények és rekordok a meccsel kapcsolatban

  • Ez volt a Chelsea történelmének hetedik olyan meccse, ahol otthon legalább hárommal kaptak ki
  • A Kékek immár 5 vereséget szenvedtek az idei szezonban - tavaly összesen kaptak ki ennyiszer
  • Eddie Howe együttese egalizálta csapat leghosszabb veretlenségi szériáját (6 meccs)
  • 2018-ban csak Sergio Agüero (5) szerzett több gólt mint a bournemouthi Callum Wilson (3)
  • Callum Hudson-Odoi 17 évesen és 84 naposan a Chelsea második legfiatalabban debütált játékosa lett