Olasz foci

Jön a római bosszú vagy megint az évtizedes statisztika lesz a nyerő?

Néhány napon belül második mérkőzését játssza egymással a Milan és a Lazio. A Sasok pedig bosszúra készülnek.

Fotó: Correre Dello Sport

Revansra készül a Lazio együttese, amely három nap után ismételten a Giuseppe Meazzában teszi tiszteletét. A Sasok vasárnap este 2-1-es vereséget szenvedtek Milánóban - többek között egy maradonás gólnak köszönhetően -, ám a kupában még csak az első mérkőzésre kerül sor. Az egyik döntős személye szinte biztosnak tekinthető, hiszen a Juventus kedden este győzni tudott Bergamóban, ám hogy az Öreg Hölggyel melyik csapat szúrhat ki a fináléban, az nagy talány.

Mint azt ugyanis a hétvégi mérkőzés beharangozójában is megénekeltük, mindkét csapat igen jó formának örvend, a Lazio sorra tömi ki ellenfeleit, míg a Milan 2018-ban még veretlen. Szintén a vörös-feketék mellett szóló statisztika, hogy az utóbbi évtizedekben mindössze egyszer, 2015-ben tudott nyerni a Lazio a Milan vendégeként - igaz, ekkor az kupakiesést jelentett a Rossoneriknek.

[2689649] 2018-01-31 20:45:00 AC Milan - Laziox;5

Néhány nappal ezelőtt a milánóiak aktívan kezdték a találkozót, míg a második félidőben inkább Lazio-helyzeteket láthattak a nézők, összességében egy igen izgalmas és érdekes 90 percet hozott a derbi, amely Cutrone gólja miatt indulatoktól sem maradt mentes.

Ami a hiányzókat illeti, Bonucci kisebb sérüléssel küzd a hazai oldalon, de valószínűleg vállalni tudja a játékot, Ricardo Rodríguez pedig felgyógyult sérüléséből, így Antonelli helyén ismét ő kezdhet Gattuso csapatában. A vendégeknél Di Gennaro (4/0) és Immobile (25/26) továbbra sem bevethető, míg Milánóban De Vrij (26/3) és Marusic (24/3) is kisebb sérülést szenvedett, így őket Wallace és Nani pótolhatja a kezdőben.

Várható kezdőcsapatok
AC Milan (4-3-3): G. Donnarumma - Calabria, Bonucci, Romagnoli, Rodríguez - Kessié, Montolivo, Bonaventura - Suso, Cutrone, Calhanoglu
Lazio (3-5-1-1): Strakosha - Bastos, Wallace, Radu - Basta, Parolo, Leiva, Albert, Lukaku - Milinkovic-Szavics - Anderson
Forrás: whoscored.com

A hétvégi bajnokin sikerrel tippeltük meg, hogy eljutnak legalább három gólig a felek, ezúttal viszont távolról sem vagyunk meggyőződve arról, hogy ez a helyes tipp a rangadóra. Egy kupameccs első felvonása más, mint egy bajnoki, lehet, hogy ezúttal mindkét csapat óvatosabb taktikát választ majd, mint vasárnap este. Mindazonáltal a bajnokival ellentétben mi most inkább a vendégeket favorizálnánk, így a rómaiak +0.25-ös ázsiai hendikepes sikerét ajánljuk 1.92-szeres pénzért.

[2689649] 2018-01-31 20:45:00 AC Milan - Laziox;