Angol foci

Breaking - Alexis Sánchez a Manchester Unitedbe igazolt

  • gb1

Vége a találgatásoknak, hivatalosan is bejelentették a januári átigazolási időszak legnagyobb üzletét.

A 29 éves játékos kálváriájára úgy tűnik végleg pontot tehetünk, hiszen az utóbbi hetekben napról napra más spekulációk láttak napvilágot, és mi is több cikkben foglalkoztunk (például itt, itt és itt is) a lehetséges kimenetelekkel. Mourinho hétvégi nyilatkozatából már lehetett rá számítani, hogy órák kérdése, és megtörténik a bejelentés - a portugál tréner szavai pedig igaznak bizonyultak.

Done deal - ahogy mondja az angol. fotó: MU Twitter

A Vörös Ördögök hétfőn 19 órakor a hivatalos honlapukon jelentették be, hogy az üzletet nyélbe ütötték, és a chilei válogatottért cserébe Henrikh Mkhitaryant is beáldozzák az Ágyúsok javára.

A frissen igazolt csatár, aki a források szerint heti 500.000 fontot fog keresni, a következőket nyilatkozta leigazolásával kapcsolatban:

Rendkívül izgatott vagyok, hogy a világ legnagyobb klubjához csatlakozhatok.

Három és fél csodálatos évet töltöttem el az Arsenalban, és rendkívül pozitív emlékekkel távozok a klubtól és a szurkolóktól. A lehetőség, hogy ebben a legendás stadionban (Old Trafford) játszhatok, és Jose Mourinhóval dolgozhatok együtt kihagyhatatlan helyzetet teremtett számomra. Nagyon büszke vagyok, hogy én lehetek az első chilei, aki a United első csapatában játszhat, és remélem be tudom bizonyítani a fanoknak világszerte, hogy a csapat miért is akart engem leigazolni."

Az együttes portugál trénere a következőket tette hozzá a sajtótájékoztatón:

Alexis a világ egyik legjobb csatára, és általa lesz teljes a rendkívül fiatal és tehetséges támadó szekciónk. 

Mou kitért a távozó örmény játékosra is:

"Henrikhnek sikereket és boldogságot kívánok, amit minden bizonnyal el fog érni. Ő egy olyan játékos, akit soha nem fogunk elfelejteni, főleg a közreműködését az Európa Liga-győzelemben."

- zárta mondandóját Mourinho.