Olasz foci

Buffonnak elúszni látszik az áhított rekord

  • gb1

Sérülése miatt öt meccs óta kényszerpihenőn van, és a végelszámolásból nagyon fog neki hiányozni ez a pár alkalom.

Gianluigi Buffon úgy tűnik elszalasztja az esélyt, hogy megdöntse a Serie A egyik megdönthetetlennek hitt rekordját. A 39 éves veterán kapusnak még 19-szer kéne pályára lépnie, hogy utolérje Paolo Maldinit aki 647 olasz élvonalbeli meccsen szerepelt. A Juventus élő legendája jelenleg 629-en áll, azonban már korábban bejelentette, hogy ez lesz az utolsó szezonja profi karrierje során.

fotó: twitter.com

Amennyiben nem szenvedett volna decemberben kisebb lábsérülést, kényelmesen utolérhette volna ex-milanos honfitársát, a sérülés miatt azonban immár öt meccse nem játszhat. A zebrák mestere, Massimiliano Allegri a vasárnapi sajtótájékoztatón közölte, hogy a kapus még mindig nem épült fel teljesen, így a hétfői, Genoa elleni hazai találkozón sem léphet még pályára. A jó hír Giginek, hogy jövő hétre már 99%, hogy újra fitt lesz, azonban a rekord így véglegesen elúszni látszik, hiszen ha a szezon összes hátralévő Serie A meccsén pályára lépne, úgy is csak 646-ig jutna, eggyel lemaradva Maldinitől.

Egy apró sansz azonban még mindig maradt, hiszen a közelmúltban már szóvá tette, hogy lehet átgondolja még a visszavonulást, és amennyiben még egy ráadás szezon mellett dönt, utcahosszat verhetne a jelenlegi csúcstartóra.

A holnapi bajnokin értelemszerűen ismét a 27 éves lenyel kapus, Wojciech Szczesny kaphat lehetőségét, a tabellán 15. Genoán azonban így is gond nélkül léphet át az Öreg Hölgy. A párharcon a hazai győzelemre 1.18-as oddsot fizet a  , mi pedig holnap részletes elemzéssel jelentkezünk, hogy mire lesz érdemes fogadni a 21. forduló zárómeccsén.

241306