Tenisz

Országos tutival nyernénk - napi tippek az Australian Openre

Górcső alá vettük az ausztrál nyílt teniszbajnokság vasárnapi játéknapját.

Szombaton kialakultak a legjobb 16 párosításai, de nincs pihenő, vasárnap a felső ágon már meg is kezdődnek a nyolcaddöntős küzdelmek. A nap legjobban várt meccse a tavalyi elődöntős Grigor Dimitrov és a hazai kedvenc Nick Kyrgios összecsapása lesz. 

Idén egyszer már megmérkőztek, jöhet a visszavágó. - Fotó: ATP

Mindkettejüknek a túlélésről szólt az első hét. Dimitrov váratlanul a nem túl ismert Mackenzie McDonald ellen szenvedett meg, míg Kyrgiosnak az egykori döntős Jo-Wilfried Tsonga ellen volt egy komoly ütközete. Helyén volt azonban a szívük, és az aussie fenegyereknek az esze is, így innentől jöhetnek az igazán rangos meccsek, ahol már tényleg 100%-ot kell nyújtani. Természetesen hol máshol kapott volna helyet ez az összecsapás, mint a centerpálya esti programjában. Mindketten élnek-halnak az ilyen derbikért, ilyenkor tudják a legjobb teniszüket a pályára tenni. 

Éppen ezért országos tutinak tűnik, hogy itt bizony minimum négy szettben dől el a győztes kiléte, amire egyébként elég szerény, 1.35-1.40-es oddsot dobtak ki a fogadóirodák.

A világbajnok bolgár az elmúlt négy esztendőben Melbourne-ben mindig a nagy négyes valamelyik tagja ellen maradt alul - kétszer Nadaltól, egyszer-egyszer pedig Federertől és Murraytől kapott ki -, azonban egyszer sem fordult elő vele, hogy ne nyert volna szettet. Ugyan eddig nem volt annyira meggyőző a tornán, de ahogyan fentebb említettük, az első hét a túlélésről szólt a nagyoknak. 

Ez egy nagyon kemény meccs lesz Dimitrov ellen. Ő egy csodálatos sportoló, akinek nagyon erősen sikerült a tavalyi év, az 5 nyert szettig tartó mérkőzések pedig nagyon fekszenek neki. 

- mondta Kyrgios, aki idén eddig teljesen más arcát mutatja, mint korábban. Az ATP hivatalos oldala gyorsan le is hozott egy cikket "Új év, új Kyrgios" címmel.

Fogadás a győztesre    
Grigor Dimitrov Nick Kyrgios
2.20 1.50

Nagyon összeszedett és motivált az aussie, és egy teszten Tsonga ellen már átment. Most itt a következő, ami talán még keményebbnek ígérkezik, hiszen Dimitrov ellentétben a franciával, sokkal jobban mozog és a fonák oldala is erős. 

Ami az egymás elleni mérlegüket illeti, 2-1 a bolgár javára, viszont idén a brisbane-i elődöntőben már megmérkőztek és azt a meccset Kyrgios döntő szettben behúzta. Ebből persze messzemenő következtetést nem szabad levonni, ez ugyanis egy teljesen más derbi lesz. 

Adott a formájuk és mindketten nagyon élik az ilyen esti teltházas nagy rangadókat, így minden amellett szól, hogy ez nem lesz egy rövid meccs.

Grigor Dimitrov-Nick Kyrgios
hatharom.com
Játékok száma - Több, mint 40.5
@1.80
Fogadási határidő: vasárnap, 09:00

Ami a másik három férfi nyolcaddöntőt illeti, Marin Cilic megszenvedhet Pablo Carreno-Busta ellen, akiről túl sokat nem beszélnek, de ne felejtsük el, hogy tavaly a US Openen és a Roland Garroson is radar alatt milyen szépen menetelt. Kifejezetten tetszetős erre a meccsre a 3.5 szett felett tipp. 

A US Openen keményen megizzasztotta Schwartzman Nadalt. - Fotó: ATP

A világelső Rafa Nadalra papíron könnyű meccs vár Diego Schwartzman ellen, és valószínűleg nem is fenyegeti majd az argentin a spanyol továbbjutását, de azért félvállról sem lehet venni a dél-amerikait, mert nagyon éli az ilyen meccseket, nem az a félős típus. Mondjuk tudja ezt Nadal is, hiszen a 2015-ös US Openen már megmérkőztek. Akkor is kellemetlenkedett Schwartzman, és ezt most is megteheti, viszont szettet nem feltétlenül szavaznánk meg neki. 

Nincs Murray, de Kyle Edmund révén így is van brit teniszező a második héten. A 2016-os US Openen már játszott nyolcaddöntős meccset, de akkor Djokovics ellen nem sok sansza volt, most viszont Andreas Seppi ellen favoritnak számít. Az olasz azonban Melbourne-ben megint magára talált, így könnyű feladata éppen nem lesz Edmundnak. Simán benne van a pakliban, hogy 5 szett dönt. 

  • Cilic-PCB: 3.5 szett felett @ 1.72
     
  • Nadal 3-0 @ 1.50
     
  • Edmund-Seppi: 3.5 szett felett @ 1.53