Átigazolás

Már megint magyarázkodni kényszerül a Barca

Sajtóhírek szerint a Barcelona titokban megegyezett Antoine Griezmann-nal, aki így nyáron elhagyhatja Madridot.

Szombaton a Sport című lap arról számolt be, hogy a Barcelona titokban megegyezett az Atlético Madrid francia támadójával, aki így a nyáron elhagyja a Metropolitanót és a katalánok játékosa lesz.

Griezmann is a Barcához tart?

A lap kiemeli, hogy Josep Maria Bartomeu klubelnök óriási rajongója a franciának és nagyon nem szeretné, ha végül Manchesterben kötne ki Barcelona helyett, ezért nem hivatalos úton megállapodott a játékossal és annak menedzsmentjével.

A megállapodás tényét azért is veszik sokan készpénznek, mert a csillagászati összegekért megszerzett Philippe Coutinho nem kaphatta meg a hetes mezszámot, pedig az eddigi "tulajdonos" Arda Turan elhagyta a katalán fővárost. Csakhogy Griezmann is hetesben játszik és állítólag az ő számára tartják fent a szerelést a nyárig.

Az Atlético Madrid egyébként még decemberben feljelentette a Barcelonát a FIFA-nál, mondván a katalán óriási megszegte az átigazolásokra vonatkozó szabályokat, amikor Bartomeu elnök személyesen találkozott Griezmann képviselőivel. A 26 éves támadónak 2022-ig van érvényes szerződése jelenlegi klubjával, a spanyol szabályok szerint pedig tárgyalásokat csak a kontraktus utolsó hat hónapjában lehetne kezdeményezni a játékossal.

Mivel a FIFA akár az átigazolásokból történő kizárással is sújthatja a klubokat, a Barcelonánál érthetően nem szeretnék megégetni magukat, így a klub - ahogy akkor is - most is cáfolta a híreszteléseket.

"Az FC Barcelona cáfol minden olyan sajtóértesülést, amelyek Antoine Griezmann barcelonai klubváltásával kapcsolatosak. A Barcelona kellemetlenségét fejezi ki a történtek miatt és hangsúlyozza tiszteletét az Atlético Madrid felé" - áll a klub által kiadott közleményben.

Az Atlético egyébként decemberben azt is kifogásolta, hogy a Barcelona a közvetlen riválisa a bajnokságban és Griezmann megkörnyékezésével befolyásolja a tisztességes versenyt is. Ha a vádak beigazolódnak és a Barcelona valóban tiltott tárgyalásokat folytatott a francia támadóval, a FIFA akár két átigazolási időszakból is kizárhatja a katalán óriást.

A Barcelona magabiztosan vezeti a bajnokságot, vasárnap este pedig a Betis vendége lesz. A meccsre tippelt a katalánok egykori sztárja is, méghozzá egy 8,50-es szorzójú végeredményt.

[2580733] 2018-01-21 20:45:00 Betis - Barcelonax;
240918