Spanyol foci

Hoppon maradt Ronaldo, a Real nem nyúl mélyebben a zsebbe

  • gb1

Rájár a rúd mostanság a blancók ászára, hiszen nem csak a játék nem megy neki, a csillagászati gázsija is veszélyben.

A Real Madrid vezetősége a pénteken napvilágot látott híresztelések - MundoDeportivo - alapján nem hajlandó megadni a CR7-szerződés újításában szereplő összeget, főleg a sztár utóbbi hónapokban mutatott formaromlására hivatkozva. Az sem segíti a tárgyalások gördülékenységét, hogy egyre erősödnek a pletykák potenciális távozásával kapcsolatban.

Az összeg, amely elutasításra került nagyjából 40 millió eurós éves alapfizetés, amely nagyjából 12.5 milliárd forintnak felel meg.

Ronaldo ugyan novemberben 2021-ig hosszabbított a csapattal, fizetésével azonban nem elégedett, hiszen sztár-riválisai sokkal magasabb gázsit vághatnak zsebre. A probléma csak annyi, hogy az ötszörös aranylabdás portugál eddigi 14 La Liga-meccsén mindössze 4 gólnál jár, és rossz teljesítménye a madridi fanok bánatára a csapatra is kihat. Ilyen alakítás mellett nem csoda, hogy Pérez ódzkodik a fizetésemeléstől, és nem kizárt, hogy ha nem javul a teljesítménye, a főnök be is áldozná nyáron, amennyiben méltó utódot találna a helyére.

Az hagyján ráadásul, hogy nem megy neki a játék, de eszméletlen szerencsétlen is az utóbbi időben a pályán, és nem kizárt, hogy az alábbi videót megnézve még az is megsajnálja, aki amúgy (enyhén szólva) nem szimpatizál vele.

Legnagyobb riválisa, Lionel Messi rendesen ráver fizetési viszonylatban, hiszen decemberben írt alá új kontraktust a Barcelonánál, és az El Mundo információi szerint az éves fizetése körülbelül 59 millió zöldhasú lesz. Ez azt jelenti, hogy a következő öt évben a Barcelona mintegy 413 millió dollárt fizet majd ki legnagyobb értékének, amely körülbelül 109 milliárd forintnak felel meg.

Érdekes lesz látni tehát a következő hetek fejleményeit, hiszen a MundoDeportivo szerint a 32 éves sztár nyáron visszatérhet a Manchester Unitedbe, bár a Madrid konkrét ajánlatot még nem kapott a Vörös Ördögöktől.

Ronaldo legközelebb vasárnap a La Liga 20. fordulójában a Depor ellen bizonyíthat.

1x2    
Real Madrid Döntetlen Deportivo
1.12 8.00 16.00